Žika Zana otkriva malo poznate detalje vezane za glasanje stručnog žirija na PZE: Ocene pljušte još tokom tonske probe?

08.03.2024

19:15

0

Zoran Živanović je ove godine bio jedan iz ekipe, a oni to unapred nisu znali

Žika Zana otkriva malo poznate detalje vezane za glasanje stručnog žirija na PZE: Ocene pljušte još tokom tonske probe?
Zoran Živanović - Žika Zana - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Posle finala „Pesme za Evroviziju 2024" i pobede Teya Dore na izboru za predstavnika Srbije na ovogodišnjem „Evrosongu" sa numerom „Ramonda", podigla se ogromna prašina - tolika da su pojedini fanovi najavili i protest, još uvek navijajući za drugog favorita festivala Anđelu Ignjatović Breskvicu, te njen odlazak u Malme.

Anđela Ignjatović Breskvica na PZE24, RTS printscreen
 

Zoran Živanović - Žika Zana, koji se ove godine našao u ekipi stručnog žirija šoua, dotakao se glasanja kao gost jedne televizije i svojim izlaganjem pokušao je da reši nedoumice javnosti vezane za tu proceduru.

- Naš narod ima pametnu izreku da je za svako čudo dovoljno tri dana. Koliko vidim, cela situacija se malo smiruje, a nisam siguran da sam razumeo zašto je došlo do te čudne situacije, ipak je to zabava, festival je zabavnog karaktera, obe pesme su po meni okej - počeo je on u „Pulsu Srbije", pa je dodao:

„Nema tu nameštanja!"

Žika Zana kao član stručnog žirija PZE24, RTS printscreen
 

- Nisu sjajne pa da im dam 12 poena, ali sam dao poene i jednoj i drugoj. Javnosti bih želeo da kažem da nema nikakve priče oko nameštanja. Trebalo bi da znate, došao sam u kancelariju gde je već sedeo žiri, nisam znao ko je tamo, niti su oni znali da dolazim ja - naglasio je on, ali se ni tu nije zaustavljao.

- Druga stvar, žiriranje se radi na dan festivala u 14 časova, dok traje tonska proba. Mi slušamo tonsku probu onoga šta će biti uveče, nakon preslušavanja pesama dajemo naše ocene, a uveče nas samo uslikuju da pročitamo ono šta smo dali u dva sata popodne. Znači, RTS nije okrenuo nikakav broj telefona, nikoga nisu kontaktirali, ljudi su glasali kako su hteli - objasnio je Žika.

(Kurir)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike