"Nisam prihvatio da budem član žirija sa zadovoljstvom": Žika Zana se oglasio o glasanju na PZE24

05.03.2024

14:08

0

Nije očekivao da se podigne takva prašina

"Nisam prihvatio da budem član žirija sa zadovoljstvom": Žika Zana se oglasio o glasanju na PZE24
Žika Zana - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Proteklog vikenda održano je finale PZE24, a pobedu je odnela Teya Dora sa pesmom "Ramonda". 

Velika se prašina podigla oko glasanja stručnog žirija koji su činili Marija Šerifović, kao predsednica žirija, te Žika Zana, Aleksandar Sedlar, MC Sajsi i Dejan Petrović.

RTS printscreen
Žika Zana

Nakon što se Sajsi pravdala zašto nije dala nijedan poen Breskvici, a Sedlar rekao da Teya Dora nije bila njegov favorit, oglasio se i Žika.

- Nisam očekivao ovakve reakcije. Prihvatio sam poziv, ne sa puno zadovoljstva, jer biti član žirija, davati nekome ocene, nije uloga koja se meni dopada. Svih 40 godina karijere, koliko sam u muzici, gledao sam da ne ulazim u žiri - istakao je Žika Zana i pojasnio kako izgleda glasanje:

ATAImages/Antonio Ahel
Žika Zana

- Žiri ima pet članova, kada sam ušao u prostoriju gde se glasa zatekao sam svoje kolege, nisam znao ko će biti u žiriju. Niko od nas kada je izašao sa žiriranja nije znao koliko je bodova dao drugi član nekom takmičaru. Svako je glasao po svom nahođenju, svako ima pravo na to, zbog toga su nas pozvali. Ne glasa se za vreme takmičenja, glasa se u 14 časova popodne kada je generalna proba, mi slušamo pesme i kada saslušamo svih 16 pesama glasamo, tu je notar koji pečatira glasove svih članova žirija. Kasnije, mi čekamo samo da pročitamo glasove - rekao je Žika za "Novu".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike