Branislav Lečić tužio Anđelu Jovanović: Odbila da se pojavi sa njim u seriji, evo koliko novca želi za "povredu časti i ugleda"

04.03.2024

20:07

1

Glumica je potvrdila ove informacije

Branislav Lečić tužio Anđelu Jovanović: Odbila da se pojavi sa njim u seriji, evo koliko novca želi za "povredu časti i ugleda"
Branislav Lečić i Anđela Jovanović - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Anđela Jovanović, mlada glumica i ćerka glumačkog para Dragana Jovanovića i Branke Pujić, odbila je da se u seriji "Radio Mileva" pojavi u istom kadru sa glumcem Branislavom Lečićem i zbog toga je dobila tužbu od njega.

On je, naime, trebalo da se pojavi u epizodnoj ulozi u četvrtoj sezoni, a Anđela je potvrdila da je dobila tužbu i otkrila zašto je odbila da bude sa njim u kadru.

ATAImages/ Antonio Ahel
Anđela Jovanović

- Da, tačno je da me je Branislav Lečić tužio sudu, jer sam odbila da igram s njim u seriji „Radio Mileva“. Odbila sam da igram zbog neprijatnog događaja iz prošlosti koji sam imala s njim. Ni sada, ni bilo kada u budućnosti ne želim da budem u istom kadru s tim čovekom kako zbog onoga kroz šta sam ja prošla, tako i principijelno, zbog onoga za šta su ga moje koleginice optuživale – rekla je kratko Anđela Jovanović, ne želeći da govori o detaljima „neprijatnog iskustva iz prošlosti“.

Kako se dalje navodi, Lečić je trebalo da glumi čoveka koji je lažno optužen za zlostavljanje. 

Lečić u tužbi tereti Anđelu Jovanović za povredu časti i ugleda i od nje traži da mu isplati novčani iznos od 300.000 dinara.

U Lečićevoj tužbi u koju je „Blic“ imao uvid, navodi se da „kada je tužena Anđela Jovanović saznala da Lečić treba da bude angažovan na snimanju serije "Radio Mileva", javno je negodovala i izjavila da ne želi da igra sa silovateljem i seksualnim napasnikom, te da će, ukoliko Lečić bude angažovan na snimanju serije, napustiti projekat iz revolta“.

Printscreen/Youtube/HYPE TV
Branislav Lečić

U tužbi se dalje tvrdi da je producentska kuća bila primorana da otkaže angažman Lečiću „imajući u vidu da Anđela Jovanović više godina igra u seriji i da prema njenom liku publika gaji određene simpatije“.

Optužbe sa kojima se suočavao Lečić

Lečića je pre nekoliko godina glumica Danijela Štajnfeld optužila da ju je silovao 2012. godine, ali je Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo taj slučaj. Samo nekoliko dana nakon Danijele Štajnfeld u javnost je izašla i Merima Isaković, nekada istaknuta mlada glumica bivše Jugoslavije, a danas klinička psihološkinja koja je takođe za magazin „Nedeljnik“ rekla da ju je Lečić silovao 1978. godine kada je imala samo 18 godina.

Taj slučaj nije dospeo do suda s obzirom na protok vremena.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike