"Svi iz mamine familije su gluvonemi!" Zorja Pajić otkrila potresne detalje iz života: Emociju svako razume

06.03.2024

08:11

0

Ovo joj je bio drugi put da učestvuje na nacionalnom takmičenju

"Svi iz mamine familije su gluvonemi!" Zorja Pajić otkrila potresne detalje iz života: Emociju svako razume
Zorja Pajić - Copyright Printscreen/Youtube/Amig show

Zorja Pajić bila je jedan od učesnika ovogodišnje "Pesme za Evroviziju '24" i ostvarila je visoko, treće mesto. Pevačica se potrudila da svojoj publici priredi najbolje što ume, a kako je rekla, pesmu "Lik u ogledalu" na neki način je posvetila i svojoj familiji.

Naime, na Instagram profilu je objavila i interpretaciju numere na znakovnom jeziku, a potom objasnila zašto se rešila na taj korak.

- Izvedbu na znakovnom jeziku sam posvetila baki i deki, jer oni ne mogu da čuju pesmu. A pesma je lična priča, računala sam da će da se povežu ljudi koji se bore sa identitetom ili pronalaze sebe u bilo čemu - priznala je Zorja, i objasnila da je situacija još specifičnija.

Printscreen/Youtube/Amig show
Zorja Pajić

 

- Cela mamina familija je gluvonema. Ceo život se bavim muzikom, a oni to nikada nisu mogli da dožive do kraja, samo kada me vide. Kada sam svirala violinu, baka i deka stave ruku, da osete vibraciju - ništa to specijalno njima ne znači, ali im je drago što se bavim nečim čim volim - istakla je pevačica.

Printscreen/Youtube/Amig show
Zorja Pajić

 

Svako može da oseti emociju, bez obzira što mu nisu izražena sva čula, smatra Zorja.

- Razgovarala sam sa mamom o tome, šta kažu oni kada mama priča sa bakom i dekom o tome što ja radim. Kažu da njima znači kad ja pokažem to U početku, kada zamrdam, pokažem telom svoju nameru, emociju u svom izrazu i u tom načinu pokreta ruku oseti se to. Sam tekst ne može da se prevede u potpunosti takav kakav je, ali negde ipak razumeju, emociju svako razume - izjavila je pevačica u emisiji "Amidži šou", a na pitanje ko je lik u ogledalu, rekla je:

- Svi mi smo lik u ogledalu.

Podsetimo, Pajićevoj je ovo drugi put da se takmiči na domaćem takmičenju "PZE '24", s obzirom na to da je 2022. nastupala sa pesmom "Zorja".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike