Tito ju je voleo, gostu u kafani pretila pištoljem: Buran život Mice Trofrtaljke i danas intrigira javnost

06.03.2024

08:30

0

Mnogi je pamte po vedrom duhu i želji da uvek nasmeje onog ko sedi ispred nje

Tito ju je voleo, gostu u kafani pretila pištoljem: Buran život Mice Trofrtaljke i danas intrigira javnost
Milica Ostojić, Mica Trofrtaljka - Copyright Printscreen/Youtube

Kada kažete Milica Ostojić, mnogima to ime neće značiti ništa. Međutim, kada čujete Mica Trofrtaljka, to vam sigurno izmami osmeh.

Sutra se navršava četiri godine od smrti ove pevačice koja je uvek i jedino imala za cilj da zabavi svoju publiku. Osim po svojim pesmama, ostala je upamćena i po ulozi u filmu "Lepa sela lepo gore" i svojim kultnim replikama - "Šut, bolan, erotika" i "Vid ćune, prava pionirska".

Erotika na njen način

Mica se uvek poigravala sa erotičnim momentima u svojim javnim nastupima, o čemu je i pričala.

- Nekada su me zvali seks-bombom i nudili veliki novac da se slikam u bikiniju. Bila sam lepa i poželjna žena, a ja sam tu erotiku okrenula na šalu. Zanimljivo mi je bilo i to kako su se neki ljudi snebivali i kao grozili se pesama koje izvodim, a neke od tih prepodobnih sam čak i ulovila kako ih tajno slušaju. To su dvostruki aršini kod našeg naroda. Bila sam to što jesam i nisam se stidela - rekla je Mica u jednom intervjuu.

Printscreen/Youtube
Mica Trofrtaljka

Incident na nastupu

Mica je pričala i o tome da je novac iznosila u džakovima, ali i da joj nisu strane neprijatne situacije.

- Novac sam nosila u džakovima, nisam mogla da ga potrošim. Bila su to srećna vremena. Sećam se i jednog incidenta. Jedan momak je bio nepristojan i ja sam ga pitala: „Znaš li kome si rekao to?“. On kaže: „Tebi!“, a ja: „Da si odmah izašao iz kafane jer te inače nema, ubijem te za minut!“ On nije hteo da izađe, a ja uzela pištoljčić iz torbe i rekla: „Izlazi da te moje oči više ne vide!“ Izašao je, pa se vratio, a ja dva metka u brdo gore, pucam. Svi pobegoše iz kafane - ispričala je Mica tada.

Tito ju je voleo

Mica je znala ko je njena publika i nikada nije mogla ni da zamisli da će gostovati na televiziji, pogotovo što su joj govorili da su joj pesme sramotne. Međutim, Josip Broz Tito nije tako mislio. 

Predsednik Jugoslavije je sedeo u prvom redu na dodeli zlatnih i srebrnih ploča u Domu sindikata, gde je Mica pevala svoje „Davorike dajke“. Tito je tražio da otpeva i „Nišku banju“.

Printscreen/Youtube
Mica Trofrtaljka

Organizatori su je upozorili da pazi kako se ponaša pred Titom i njegovom suprugom Jovankom, a Mica nije marila šta pričaju nego je plesala, njišući kukovima i svime što uz to ide. Titu se njen performans dopao, pa je među prvima počeo da aplaudira, a potom i puna dvorana.

Učestvovala i u rijalitiju

Kako su rijaliti formati počeli da uzimaju zamah, tako je i Mica poželela da bude deo jednog. Ona je učestvovala u petoj sezoni "Farme", ali je, zbog zdravlja, ostala samo nedelju dana. 

Printscreen/Youtube
Mica Trofrtaljka

- Moje zdravstveno stanje ne može da izdrži ovakav tempo. Sve je to lepo i meni zanimljivo, ja sam žena se sela i dopadaju mi se poslovi i sve što ide uz ovakvu vrstu programa, ali zdravlje mi je preče od svega - objasnila je Mica nakon izlaska iz rijalitija.

Preminula sama

Mica je, nažalost, u subotu, 7. marta 2020. godine, preminula u staračkom domu u Sokobanji. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike