"Nije mi bila favorit za pobedu, iznenadio sam se": Član stručnog žirija na PZE24 šokirao priznanjem o Teya Dori!

04.03.2024

19:35

0

Priznao je nešto što niko nije očekivao

"Nije mi bila favorit za pobedu, iznenadio sam se": Član stručnog žirija na PZE24 šokirao priznanjem o Teya Dori!
Aleksandar Sale Sedlar - Copyright Amir Hamzagic/ATAImages

Proteklog vikenda održana je "Pesma za Evroviziju '24", pobedu je odnela Teya Dora sa numerom "Ramonda" i ima onih koji su time zadovoljni, ali i onih koji nisu. 

Stručni žiri su te večeri činili Marija Šerifović, kao predsednica istog, te Žika Zana, MC Sajsi, Dejan Petrović i Sale Sedlar.

Upravo on je sada prokomentarisao tu noć i finale, te otkrio da njemu zapravo Teya Dora nije bila favorit za pobedu.

Mateja Stanisavljević/ATAImages
Aleksandar Sale Sedlar

- Kada ste pozvani da budete stručni žiri, opet vi glasate najviše iz sopstvenog senzibiliteta. Zato što, na kraju krajeva, vi možete samo da pretpostavite kako će neko reagovati na to - počeo je on, pa nastavio:

Lično sam se iznenadio kada je Teya Dora pobedila. Štaviše, kad sam davao poene, već smo kao bili dali i nakon toga sam prokomentarisao kako sam mogao da joj dam koji poen više. Međutim shvatio sam da je sve okej kada su svi ostali dali. Ali sam se iznenadio zapravo kada sam video da je to pobednička pesma. Nije mi bila favorit za pobedu, moram iskreno da kažem. Okej je devojka, završila je Berkli. Ima taj prvi refren koji je harmonski lep, sama je pravila tu pesmu. Više je to bilo čisto kao neka vrsta podrške ili ohrabrenja, ali nisam očekivao da će pobediti - rekao je Sedlar.

ATAImages/ A.A.
Teya Dora

On se osvrnuo i na izjavu Filipa Marinkova Filarrija, koji je bio razočaran što je dobio samo od jednog člana žirija poene u prvom polufinalu. Sale, inače, tada nije bio deo žirija, već su ga činili drugi ljudi.

- Ne znam čoveka, nisam upućen u njegov rad i generalno takmičenje, pogotovo umetničko. Uopšte nije bitno da li je Evrovizija ili nešto ozbiljnije. Prosto, kada niste izabrani, tu postoji jedna određena doza gorčine i sto puta se desila nepravda na raznoraznim nivoima. Nije to varijanta gledamo fudbal pa je vrlo jasno ko je dobio. Ovo je stvar koja se vrednuje. Vi ćete da vrednujete na jedan način, ja ću na neki drugi. Tako da tu gorčinu razumem. Ali sada ulaziti i na taj način se obraćati javnosti, pogotovo spominjati homofobiju u kontekstu Evrovizije, pa sine, koja crna homofobija - istakao je Sedlar u emisiji "Puls Srbije".

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike