Pevačica "Zvezda Granda" o borbi sa kancerom: Lekari su mi rekli da sam baš imala sreće

29.02.2024

15:55

0

Imala je samo jednu poruku

Pevačica "Zvezda Granda" o borbi sa kancerom: Lekari su mi rekli da sam baš imala sreće
Copyright Instagram printscreen/ naidabeslagic_

Nekadašnja učesnica "Zvezda Granda", pevačica Naida Bešlagić juče je na Instagramu saopštila da joj je pre godinu dana dijagnostikovan kancer, posle čega je njen život dobio drugačiji smer.

Naime, usledila je mukotrpna borba, ali nije želela da odustane i preda se, već je nastavila dalje.

- U momentu saznanja bilo je jako teško, veliki šok i za mene, moje prijatelje, ali i doktore, niko se tome nije nadao, ništa nije ukazivalo na tu dijagnozu. Nekako se osećate malo naspram života. Bog mi je podario neverovatnu snagu i strpljenje, sve sam podnela na nogama kao pravi borac. Ponosna sam na samu sebe. Mi žene smo zaista jake, i mnogo toga možemo da iznesemo na svojim leđima.

Ona je sada opisala šta su bili znaci da nešto nije u redu i zbog kojih se obratila lekaru, srećom, na vreme.

 

 

- Jedno veče sam se probudila i osetila da nešto nije u redu. Imala sam obične menstrualne bolove, ali u momentu kada nije trebalo da budu. Imala sam neku intuiciju da odem na vreme, i kancer se otkrio u ranoj fazi razvijanja. Moja dijagnoza je u početku bila cista na jajniku, endomentrioza, to danas ima svaka treća, četvrta žena ima, ali u toj cisti se razvijao karcinom i pretio da će se jako brzo proširiti na ostale organe, ali ja sam reagovala na vreme i nekako, sam Bog me spasio - rekla je ona i dodala:

- Otišla sam na kontrolu i pre vremena, pre regularnog termina, da sam otišla kasnije možda bih zakasnila i bio bi veliki problem. Lekari su mi rekli da sam baš imala sreću što sam na vreme došla. Zbog svega toga sam i istupila javno da ohrabrim žene i ukažem na važnost preventivnih pregleda. Svaka promena nije u redu. Kada počne da boli, kažu da je već kasno, ali ja bih rekla: „Dok boli, dobro je”. Uvek nam telo šalje znakove koje moramo osluškivati.

 

 

Ona je priznala da joj je na početku bilo teško da prihvati ovu dijagnozu, ali je odlučila da se bori.

- Imala sam neverovatnu snagu i nisam razmišljala o sebi kao bolesnoj ženi. Nisam dozvolila da me bolest preuzme, obavljala sam sve aktivnostima kao i ranije, šminkala sam se još više nego ranije, niko nije mogao da primeti da se sa mnom nešto dešava, a dešavalo mi se ono najgore.

Svojim primerom ohrabrila je druge žene, te nema sumnje da će im njena podrška i priča značiti.

- Podrška je sve! To je ono što nam daje snagu i u momentima kad se slomimo, tu su naši najbliži da nam daju vetar u leđa. Nikad nisam bila žrtva ni u njihovim, a ni svojim očima. Najvažnija je psiha - ona nas može uništiti ili izdignuti. Nisam dozvoljavala da me negativne emocije preuzmu.

(Blic)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike