Nije lako brinuti o čoveku koji boluje! Zoran Kalezić se bori sa kancerom, a najveću podršku mu pruža supruga

15.06.2022

17:19

0

Autor: Marija Mitić

Pevač ne odustaje od muzike ni u najtežim životnim trenucima, pa tako priprema novi album

Nije lako brinuti o čoveku koji boluje! Zoran Kalezić se bori sa kancerom, a najveću podršku mu pruža supruga
Zoran Kalezić - Copyright ATAImages/ A.A.

Naš poznati pevač narodne muzike, Zoran Kalezić, više od godinu dana leči se od karcinoma pluća. On se potpuno oslonio na dostignuća savremene medicine i uskoro počinje sa imunoterapijom, a uporedo sa lečenjem bavi se i radom na novom albumu. Pevač je prilično optimističan kada je njegovo zdravlje u pitanju, a sada je progovorio o svim detaljima.

– Pre nekog vremena sam se vratio iz Turske gde sam radio PET skener. Postoje promene na kostima, ali ja verujem i borim se. Uskoro ću put Beograda, na promociju mog novog albuma. Bezrezervno sam se oslonio na medicinu. Prijatelji i drugi ljudi dobre volje i namera, sa svih strana sveta mi savetuju razne stvari, ali ja sam ovako odlučio. Dobro je što sam psihički stabilan, „guram“ to koliko mogu. Svaki čovek koji je u ovoj situaciji, ponekad se oseća kao da ga „degažiraju“ poput lopte, ali mora se realno prihvatiti stanje i suočiti sa njim – priča Kalezić i dodaje da radije govori o muzici koja je njegov život, nego o bolesti i ne dozvoljava joj da ga određuje.

ATAImages/ Antonio Ahel
Zoran Kalezić

– Nemam ja problem da pričam o bolesti . Ali, neke stvari su važnije i trebalo bi da budu važnije od toga. Ja se bavim muzikom! To je moj život. I dok to budem mogao da radim i osećam, ja ću biti živ. Neće mi to odrediti bolest. Odrediće mi ono u šta jedino verujem celog svog života, a to je pesma, to je muzika.

Novi album Zorana Kalezića, koji će uskoro ugledati svetlost dana, govoriće o ljubavi, kao uostalom i sve njegove dosadašnje pesme, a ponajviše o bezrezervnoj podršci koju mu u ovim teškim trenucima pruža supruga Irena.

– Ovo nije samo priča o mojoj Ireni koja mi sada daje najveću snagu. To je jedna poštena, iskrena, ljudska, opšta priča o suštini, a to je ljubav. Nije tu bilo ni trunke želje da se ona impresionira, niti bilo koji drugi čovek. Ispalo je, međutim, da je to jedna od najlepših interpretacija u mojoj karijeri. Ja to osećam duboko, nosim u sebi, to je deo mene. Naša ljubav koja je rasla i još uvek raste i u ovom iskušenju, naše priče pored kamina uz čašu vina, to je naše najveće bogatstvo. Deca su na drugim stranama sveta, svako dođe i ode… Šta bih ja sada radio da nemam nju, moju Irenu?

ATAImages/ A.A.
Zoran Kalezić

Svaka osoba, kaže Kalezić, zaslužuje da ima nekoga na koga može da se osloni, u sreći i nesreći. Ipak, pevač smatra da ni njegovoj supruzi nije lako poslednjih meseci sa njim.

– Nije lako brinuti o čoveku koji boluje. Sve se to preživljava, trči i juri, birokratija je kod nas komplikovana i naporna, lekari, papiri… Nema kraja. Ako se nekome desi da ga partner napusti u bolesti, oni, u stvari nikada nisu ni bili pravi partneri. Ne može se ljubav, ako je prava, zaboraviti. Niti na neko dugme isključiti. Kako možete da prestanete da volite nekoga samo ako više ne može tako brzo da potrči na sto metara? Ljubav ili postoji, ili ne postoji. Došlo je neko vreme da pokažemo koliko valjamo, a koliko ne valjamo i kao pojedinci i kao narod. Ne treba nam niko drugi za to. Lažni moral vlada, on kod nas ne treba da se „zaliva“, uspeva i bez truda. Ljubav je jedina istina koja nas može održati ljudima – zaključio je pevač za eKliniku.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike