Marija Šerifović zamalo da ne ode na Evroviziju? Ovaj skandal je ostao u senci pobede: Pevači se pobunili zbog neprebrojanih glasova!

25.02.2024

08:45

0

Marijino učešće svi pamte po velikom trijumfu, pa je skandal koji je prethodno izbio ostao u senci

Marija Šerifović zamalo da ne ode na Evroviziju? Ovaj skandal je ostao u senci pobede: Pevači se pobunili zbog neprebrojanih glasova!
Marija Šerifović - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Te 2007. godine Srbija je zabaležila najveći uspeh na Evroviziji i to pobedom Marije Šerifović čija je izvedba pesme "Molitva" osvojila najveći broj glasova. 

Pre uspeha u Helsinkiju, Mariji je prethodila pobeda na Beoviziji koju je te godine propratio jedan skandal. 

Naime, samo dva sata nakon polufinala, neki od takmičara, među kojima su bili Amadeus bend, Mira Škorić, Aleksandra Perović, Maja Nikolić i Jelena Kovačević sazvali su konferenciju za medije i najavili žalbu zbog sumnje da nisu svi glasovi prebrojani. Tačnije, da umesto desetina hiljada glasova prebrojano manje od dve hiljade i da oni zbog ove neregularnosti nisu uspeli da se plasiraju u finale. 

ATAImages/Antonio Ahel
Marija Šerifović

Najdalje je otišla Maja Nikolić, koja je i podnela prijavu Odeljenju za privredni kriminal MUP-a i Javnom tužilaštvu. Pevačica je ostala uporna u tome da je "nekome smetao njihov ulazak u finale", kao i da je reč o "estradnoj mafiji". 

Ipak, izvođači su se ubrzo primirili, ne dovodeći u pitanje Marijinu pobedu i kvalitet numere, koji je opravdala i pobedom na takmičenju. 

Posle nekoliko dana, oglasio se i RTS, na čiji su račun iznete ove optužbe, te odbacio ovakve navode i naglasio da "neće dozvoliti kompromitovanje festivala 'Beovizija', niti će pristati na vašarsku atmosferu". 

ATAImages/Antonio Ahel
Marija Šerifović

Glasovi polufinalne večeri i zvanično su saopšteni nakon finala Beovizije, a kako je bilo objašnjeno pristigao je daleko veći broj poruka u odnosu na 2005. godinu, te je zbog kratkog perioda od 20 minuta došlo do "zagušenja". 

Ova dešavanja bačena su u senku, kada je u maju 2007. godine Marija donela Srbiju pobedu na Evroviziji. Ovo je najveći uspeh u istoriji našeg učešća na pomenutom takmičenju, a reč je o tekstu Saše Miloševića Mareta, dok je za celokupan angažman i veliki uspon Šerifovićkine karijere bio uzaslužan Saša Mirković, njen tadašnji menadžer. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike