Maja Nikolić iznela šokantne podatke! Pobeda se nameštala Sari, Konstrakta je slučajno prva: RTS je oštetio Lukasa!

10.03.2022

07:45

25

Autor: Marija Mitić

Pevačica, čiji je brat Marko takođe učestvovao na "Pesmi za Evroviziju '22", tvrdi da je Aca sa pesmom "Oskar" pokraden, poručujući da je samo on imao 110.000 glasova

Maja Nikolić iznela šokantne podatke! Pobeda se nameštala Sari, Konstrakta je slučajno prva: RTS je oštetio Lukasa!
Aca Lukas Maja Nikolić - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel 24sedam/D.B. Printscreen Kurir TV rintscreen RTS

Čini se da je ovogodišnja "Pesma za Evroviziju" izazvala nikad veću pažnju, kako publike tako i šire, reklo bi se, regionalne javnosti. Ipak, mnoge se stvari još uvek dovode u pitanje, poput neregularnosti prilikom glasanja zbog čega su Aleksandar Vuksanović alijas Aca Lukas i njegov menadžer i producent Saša Mirković podneli tužbu protiv RTS-a.

Olivera Kovačević, glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa RTS-a, tvrdi da nema mesta ovakvim spekulacijama, kao i da će i sama tužiti Vuksanovića, međutim, strasti se oko svega toga ne stišavaju.

24sedam Printscreen/Prva TV
Olivera Kovačević, Aca Lukas

Maja Nikolić, čiji je brat Marko Nikolić takođe učestvovao na ovom festivalu i nije se plasirao u finale, stoji iza Lukasovih tvrdnji i veruje da je glasanje bilo namešteno, kao i da će se na sudu to i dokazati.

- Bodrila sam brata na "Pesmi za Evroviziju", ali ni on, ni Dušan Svilar koji je takođe imao fenomenalnu pesmu, nisu prošli u finale i krivo mi je zbog toga - kaže pevačica za 24sedam i za ovakav "propust" krivi žiri, jer je upravo on donosio odluku o tome ko će se plasirati u finale.

 - Ma žiri je bio namešten, to je RTS-ov žiri. Ilke (Dragoljub Ilić) je oko 40 godina radio u redakciji RTS-a, baš u ekipi koja vodi pevače na "Evroviziju", tačnije kao muzički urednik. Sada je u penziji, a on je bio deo žirija. Tako da je to bio žiri RTS-a, među kojima je bila i Una Senić, inače najbolja drugarica Konstrakte, što možete proveriti i kod njih na Instagramu - objašnjava Maja.

Maja Nikolić, Privatna arhiva/Maja Nikoić
Maja Nikolić

- Naravno da je doveden žiri koji će glasati za Konstraktu, odnosno onaj koji neće glasati za Lukasa. To je sasvim logično, pritom je Aca u svađi sa Nedom Ukraden, koja je bila predsednica žirija. To je žena koja mu nikad ne bi dala poene. Samo je od nje dobio šest poena, to ništa ne znači, to je kao da je dobio jedan poen - priča Maja koju smo zatim upitali o Nedinom glasanju za Konstraktu, kojoj nije dala nijedan poen.

Printscreen/RTS
Aca Lukas

- Nema to nikakve veze. Ona je već dobila tri dvanaestice, tako da joj nule ništa ne remete. Suština je bila da se Lukasu ne daju poeni. Inače, Konstrakta nije trebalo da pobedi, to nije dogovoreno, već je ona pobedila kao kolateralna šteta, zato što nisu smeli da idu do kraja i pošalju Saru Jo. Vidite da su sada na suđenju Lukas i Mirković koji imaju dokaze za nepravilnosti za glasanje. Bilo bi providno da je Sara pobedila - ubeđena je Nikolićeva koja dodaje da se za Saru Jo daleko ranije znalo da je ovogodišnji pobednik.

Printscreen/RTS
Konstrakta, Sara Jo

- Svi znamo još od septembra prošle godine da je Sari nameštena pobeda. Videli ste i njen kiseli osmeh kada je Konstrakta proglašena za pobednicu. Bila je Sara sto posto sigurna da će da pobedi i mi to znamo iz pouzdanih izvora. Ali, ovog puta nisu smeli da idu do kraja, jer je sve bilo previše očigledno - kaže Maja i objašnjava zašto misli da je baš Sari obećana pobeda.

 - Pa ne znam. Verovatno se to plati. Ja to ne mogu da znam. Te dokaze imaju Mirković i Lukas, a ja im verujem jer je Saša bio i moj menadžer i mnogo dobar prijatelj. Oni ne bi bili na sudu da nemaju dokaze. I dok se dvoje bore, treći hvata korist, tako da je Konstrakta sasvim slučajno pobedila - kaže pevačica i osvrće se na pobedničku pesmu "In corpore sano".

ATAImages/ A.A.
Konstrakta

- Ta pesma nema veze sa umetnošću, nema veze ni sa čim. Ništa ona novo nije donela, ima više od 50 grupa u svetu koje izvode takvu, alternativnu muziku. To je recitovanje i nema veze sa muzikom, imali smo mnogo bolje pesme koje je trebalo da odu. Recimo Zorja koja je imala fantastičnu pesmu. Za mene to nije vid umetnosti, Konstrakti želim sve najbolje, jer nas ona predstavlja, ali moje mišljenje je da to nema veze sa umetnošću - kaže Maja Nikolić za 24sedam, a na našu konstataciju da je objavljeno da je upravo Konstrakta dobila najviše glasova publike ikada na "Pesmi za Evroviziju", kaže:

ATAImages/ Antonio Ahel
Konstrakta

 - Ne, to apsolutno nije tačno. Ukupno je imala 110.000 glasova, i dokazi za toliki broj glasova postoje. Znate, mi imamo fan grupe, Lukas, ja, svi fanovi Cece Ražnatović, Kije Kockar, fanovi Aca Pejovića, Dragane Mirković - sa svima njima smo se čuli i svi su glasali za Acu. Oni su nam prosledili i dokaze. Tako da je svakome ko je gledao jasno da Konstrakta nije imala najveći broj glasova i svi finalisti zajedno nemaju toliki broj glasova koliki je imao Lukas - izričita je Maja.

Maja Nikolić, Privatna arhiva/Maja Nikoić
Maja Nikolić

Nikolićevu smo za kraj upitali kakav plasman prognozira Srbiji na "Evroviziji" koja će se održati u maju, u Torinu.

- Ma, bićemo 28. ili 30. Jer, ovaj fazon nije ništa novo u svetu. Recituje se, sve vreme se mumla... To je možda dobro za klince, ali takmičenje se zove "Pesma Evrovizije", a ovo svakako nije pesma nego recitacija - završava pevačica koja je i sama bila učesnik nekadašnje "Beovizije" i to u više navrata.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike