Velika ispovest Suzane Mančić o odrastanju, karijeri i penziji: Odbila sam ulogu u "Nacionalnoj klasi"!

24.02.2024

17:55

0

Već je smislila šta će uraditi sa penzijom

Velika ispovest Suzane Mančić o odrastanju, karijeri i penziji: Odbila sam ulogu u "Nacionalnoj klasi"!
Suzana Mančić - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Suzana Mančić je karijeru započela još tokom studentskih dana, a njeni roditelji dugo nisu mogli da prihvate da će umesto karijere pravnika za životni poziv izabrati televiziju. 

- Otac je studirao prava. I ja sam studirala prava, otegla sam studiranje jer sam već bila na estradi. To je bio neočekivani izbor profesije za moje roditelje. Otac je rekao da će mi to biti hobi, pa da će me posle zaposliti. Kasnije je prihvatio moj izbor - započela je Suzana.

Zbog roditelja je nastavila sa studijama prava, ali je u duboko u sebi bila sigurna da se time neće baviti. Uprkos roditeljskoj upornosti, uspela je u onome što je želela, te priznaje da i danas uživa u aplauzu i pažnji publike. 

- Želela sam da se okušam na pozorišnoj Akademiji, imali smo muzičke probe za neke predstave i tada sam osetila čar scene. Tata je bio mudriji od mame, oboje su se pitali za moju budućnost. Tata je rekao da mogu u glumice i da treba da studiram dva fakulteta. Znala sam da me je izradio vrlo lagano. Jednoga dana, već sam bila jako popularna, rekao mi je: “Sad mi je žao što ti nisam dao da studiraš ono čime ćeš se baviti”. Očigledno je bilo da neću biti sudija ili advokat. Bilo je kasno - rekla je kroz smeh i dodala:

ATAImages/Antonio Ahel
Suzana Mančić

- Znala sam od početka da se neću baviti pravom. Aplauz je nešto što apsolutno opija, kao i popularnost. To može da bude veoma nezgodno ako si malo labilna ličnost. Gledala sam da tu popularnost prihvatim kao nešto normalno. Ko kaže da mu to smeta, taj laže ili stvarno treba da menja profesiju.

Ostala bez uloge u "Nacionalnoj klasi"

Osim voditeljskim poslom, Suzana se nekoliko puta oprobala i na filmu, ali joj je umakla uloga u klasiku jugoslovenske kinematografije, "Nacionalnoj klasi". 

- Imala sam sreće, a imala sam i jedan peh, da odbijem glavnu žensku ulogu u “Nacionalnoj klasi”. To mi je bilo za nauk, da ne odbijam tako primamljive ponude, znala da radim taj posao ili ne. Uvek je izazov taj koji te formira da se potrudiš. Imala sam sreće da sam sa Batom Živojinovićem igrala u “Ćao inspektore”, pa u serijalu “Žikina dinastija”, kasnije u “Selo gori, a baba se češlja”, ispunila sam sebi devojačku želju da budem glumica. Sve sam u životu uradila što sam htela - rekla je voditeljka.

Na popularnost je gledala kao odgovornost, pa se trudila da se ponaša onako kako dolikuje osobama o čijim životima se piše.

ATAImages/Milan Maričić
Suzana Mančić

- Popularnost nosi jednu vrstu odgovornosti. Ne možeš da se napiješ, ljubiš na ulici, da izlaziš na ulicu bez šminke... Popularnost ti govori da vodiš računa kako izgledaš i kako se ponašaš - rekla je i dodala:

- Na početku karijere sam krenula iz kuće kako bih kupila novine i majka me je zaustavila na vratima, da stavim malo šminke. To mi je bila škola. I ja sam kao mlada bila sklona tome da mislim da mi lepota odmaže. Jednostavno nisi ispunio očekivanja, nemoj da se vadiš na lepotu, to je jednako onome kad dobiješ lošu ocenu u školi i kažeš: “Učiteljica me ne voli”. Lepota je uvek dobrodošla, ali nije svaka lepota ni za kameru. Videla sam mnoge lepe žene da mi dah stane, a na ekranu su izgledale bezveze.

Brak sa grčkim biznismenom

Suzana je već neko vreme u braku sa grčkim biznismenom Simeonom Ocomokosom, a njih dvoje žive na dve adrese. Sada je objasnila svoju filozofiju kada je reč o ljubavi i koje životne lekcije je zapamtila. 

- Ljubav je kvarljiva roba ako ne znaš kako ćeš da je očuvaš. To je nešto najlepše i daje ti krila. Ljubav mi je uvek bila potrebna u životu. Pravila je od mene boljeg čoveka. Činjenica je da ta zaljubljenost dođe i prođe. Mudra žena koja je dugo bila u braku mi je jednom rekla da ljubav dolazi, prolazi, pa se opet vrati. Znači da ljubav ima povratnu kartu. Moramo da budemo strpljivi u tim trenucima - rekla je i dodala:

ATAImages/ A.A.
Suzana Mančić

- Ne smatram da ljubav traži žrtvu. Mnoge ćemo stvari uraditi sa velikim zadovoljstvom da bismo pomogli onoga koga volimo, nekada i protiv svojih ubeđenja, ali to nije žrtva jer to hoćemo da uradimo.

Suzana je od skoro i penzioner, ali kako i dalje radi, ne namerava da troši ovaj novac, već da ga štedi i koristi za putovanja sa najbližima. 

- Još uvek nisam dobila prvu penziju. Sada bi trebalo. Toliko sam kukala kada će ta penzija i da ne mogu više da radim. Nadam se da će biti malo veća penzijica. Neću da je diram, odlučila sam da je podižem jednom godišnje jer još uvek imam dobar izvor prihoda. Da to sačuvam i sa ćerkama odem na neko lepo putovanje, to je plan - zaključila je Suzana.

ATAImages/ A.A.
Suzana Mančić

Anegdota sa Usnijom Redžepovom

Jednom prilikom putovala je sa legendarnom pevačicom i od nje je naučila šta znači poštovanje svoje profesije. 

- Usnija Redžepova nikada nije izašla pred publiku da nije sređena cakum pakum, bretelice, sandalice, njena divna kosa... Bili smo u nekom Domu kulture gde nije bilo grejanja, ja joj govorim da je hladno i da se obuče, a ona odgovara: “Nema veze”. Učiš se od drugih. Ako poštuješ svoju profesiju, onda se tako ponašaš - jasna je Suzana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike