Bosanac surov prema estradi, ali i ćerki: Od moje Džidže pa nadalje, to se samo dere!

13.02.2024

11:29

0

On je rekao i da nema zaradu koju bi trebalo da ima

Bosanac surov prema estradi, ali i ćerki: Od moje Džidže pa nadalje, to se samo dere!
Džidža i Bosanac - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Dragan Stojković Bosanac, harmonikaš i član žirija "Zvezda Granda", negativno je komentarisao današnju muziku, estradu, pa je pomenuo i svoju ćerku Džidžu.

Kvalitet je znatno opao prema njegovim rečima, pa istakao sve probleme koji su snašli njegove kolege.

- Danas nema mecena, nemamo ni izdavača, ona ili on mora da plati sve. A najbolji zvuk se dobija sa muzičarima, a ne programiranjem. Današnji snimci kada se slušaju, počev od moje Džidže pa nadalje, to se samo dere, nema dinamike, nema svirke. Amerikanci to drugačije rade, oni prvo naprave demo snimke, pa čuju pesmu, a onda snimaju glas u Los Anđelesu, pa bas u Čikagu, u Njujorku violine gude, pa sve onda sastave i tako se dobije kvalitet - objasnio je on za Grand.

ATAImages/ A.A.
Aleksandra Stojković Džidža

Bosanac je podvukao da je još jedan veliki problem za muzičare i autore nastao onog momenta kada je muzika prešla na digitalne mreže, gde nema velike zarade, pa tako danas pevači sve ređe snimaju albume.

- Kod nas je žaba videla da se konj potkiva, pa je i ona digla nogu. Ne možeš ti sa sirotinjom uraditi tako nešto. Možeš staviti logo od "mercedesa" na "juga", ali "jugo" ostaje "jugo". Osamdesetih godina se zarađivalo, ali se plaćao porez na ukupan prihod građana i to je bilo sve regularno. Ja danas na jednom mom kolu imam 16 miliona pregleda, ali su džepovi prazni, te pare su ništa u odnosu na to - zaključio je harmonikaš.

Bons video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike