"Moj otac je želeo sina, to mu se nije ostvarilo": Vendi otvorila dušu o svom detinjstvu, otac joj je branio da se bavi pevanjem

07.02.2024

20:35

0

Pevačica je prvi put iskreno pričala o svemu kroz šta je prošla

"Moj otac je želeo sina, to mu se nije ostvarilo": Vendi otvorila dušu o svom detinjstvu, otac joj je branio da se bavi pevanjem
Vesna Vukelić Vendi - Copyright M.P./ATAImages

Vesna Vukelić Vendi je poznata po tome da nema dlake na jeziku, otvoreno govori na razne teme, ali kada je njen privatan život u pitanju, trudi se da sakrije što više može.

Zato je retko pričala o svom životu, ali je sada otvorila dušu o svom detinjstvu, pogotovo ocu, za kog je rekla da je bio veoma strog prema njoj, ali zbog toga što je želeo sina, a ne ćerku.

ATAImages/ Antonio Ahel
Vesna Vukelić Vendi

- Bio je jako strog, kad se kaže za nekog ultrastrog, to već može da deluje malo kao patologija, ne, on je želeo da ima zapravo sina i to mu se nije ostvarilo. Čak je imao, recimo, žensku kucu ili tako nešto, on nikako da mu se desi da bilo šta muško ima pored sebe. Neostvarena želja mu je da ima sina i onda je on mene zapravo brifingovao kao nekog oficira - otkrila je Vesna.

Ona je ispričala i da joj je otac branio da se bavi pevanjem.

ATAImages/ Antonio Ahel
Vesna Vukelić Vendi

- Svom ocu sam uvek ispunjavala želje, ali samo jednu nisam. Izričit je bio da ne budem pevačica. Ja sam mu rekla: "Ako ne budem pevačica, ja ću da umrem". 99% posto opevačica je uspelo zahvaljujući roditeljima. To se guralo, to se kupovalo, dodvoravalo, to su se familje zalagale da neko uspe. Bilo je aktiviranje i političkih šrafova. Mene je narod tražio, posle prvog mog pojavljivanja kod Minimaksa kada je kamerman držao zum na meni svi su se već u sledećoj pitali gde sam. Tako sam postala maskota emisije. Jedno vreme sam bila fotomodel da bih postala pevačica jer nisam imala finansije. Moj otac kad je čuo da treba da idem u emisiju odmah je rekao "Ne možeš da ideš" - ispričala je pevačica.

Kako je otkrila, kod njenog oca se znalo šta sme, a šta ne.

- Neostvarena želja mu je bila da ima sina i onda je on mene zapravo brifingovao kao nekog oficira. Kad ideš kroz kuću ne smeš da imaš prazan hod, okrećeš se levo, gledaš ovamo, gasiš svetlo i tako, znači, to je od tih najsitnijih stvari do brifingovanja u komunikaciji sa drugima. On se ježi kada vidi pihtijaste roditelje, da ne kažem pihtijaste očeve, to je sad ključna stvar, pa mislim i pihtijaste žene. Muškarac je stub kuće, on je mene i moju sestru vaspitao na jednoj krilatici: "Žensko je kao čaša, razbiješ čašu, nema više ženskog". Tako da se znalo od početka, nije mogao da postoji taj neki flert sa nekim razvratnim pogledom na život, naprotiv, ja se zaista osećam kao da sam rasla na dvoru - ispričala je Vendi, pa dodala:

ATAImages/Antonio Ahel
Vesna Vukelić Vendi

- Imala sam tu sreću, moj otac je bio zaista ultraobrazovan čovek, on je završio Vojnu akademiju sa najboljim prosekom, bio je najbolji đak Vojne akademije i zato je tako kao mlad dobio stan u 24. godini. Tu sam se ja rodila, moja sestra i moja ćerka. To je jedan šumoviti predeo, jer on je iz Zmijanja i on ne voli ništa ravničarsko. Uopšte taj položaj gde sam odrasla, taj pejzaž gde je bilo puno igrališta, to je mene nekako učinilo da sam ja ta tri svoja kraka, a to je slikarstvo, odnosno umetnost, muzika i sportska aktivnost.

(Kurir)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike