Oglasio se producent filma "Nedelja" o hapšenju zbog autorskih prava: Ovako su blokirani piratski snimci!

03.02.2024

19:24

0

Istakao je i kako je svaki film koji se pojavio u prethodnih par godina - piratizovan

Oglasio se producent filma "Nedelja" o hapšenju zbog autorskih prava: Ovako su blokirani piratski snimci!
Copyright Promo/Pelicula Production

Producent filma "Nedelja" Vladan Anđelković oglasio se posle hapšenja LJ. M. koji je jedan od osumnjičenih za neovlašćeno deljenje ovog ostvarenja.

Na mrežama Jutjub i Fejsbuk LJ. M. je film "Nedelja", pa je time omogućio da razne platforme preuzmu autorski sadržaj, a producent kaže da je zahvalan policiji na brzoj reakciji.

 

- Svaki srpski film koji je poslednjih pet godina imao veliku gledanost u bioskopima je piratizovan, ali nikada se to nije desilo posle samo sedam dana od premijere i nikad u ovoj meri, kao što je slučaj sa Nedeljom. To ukazuje da je ova nelegalna praksa uzela maha i da se izvršioci tih dela pripremaju za njihovo činjenje već nakon same najave filma - izjavio je Anđelković i objasnio da je veliki deo posla odradila veštačka inteligencija, i to za kratko vreme.

ATAImages/ A.A.
Vladan Anđelković

 

- Uz pomoć veštačke inteligencije smo u roku od samo nekoliko sati uspeli da blokiramo skoro sve piratske snimke. Zahvalni smo našoj policiji, odeljenju za visokotehnološki kriminal, tužilaštvu i Upravi kriminalističke policije na brzoj akciji koja je sprovedena i najavi hapšenja svih koji su počinili ovo krivično delo. Naš advokatski tim pridružiće se postupcima protiv onih koji su u tome učestvovali - ispričao je Vladan, prenose mediji.

Podsetimo, pretresom stana koji osumnjičeni koristi, policijski službenici su pronašli predmete krivičnog dela koji se osumnjičenom stavljaju na teret.

Film o životu Džeja Ramadanovskog privukao je veliku pažnju. Glavnog lika tumači Husein Alijević, a malog Džeja igra Alen Selimi.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike