Ovako estrada provodi božićne praznike: Ova pevačica jede isključivo sedeći na podu, a evo koja pravi najbolje pihtije! (FOTO)

06.01.2024

12:05

0

Običaje ne preskaču

Ovako estrada provodi božićne praznike: Ova pevačica jede isključivo sedeći na podu, a evo koja pravi najbolje pihtije! (FOTO)
Ceca Ražnatović, Aleksandra Tadić Cipka, Viki Miljković - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Brojni pevači trude se da praznike provode kod kuće i sa svojom porodicom - što je svakako slučaj i sa Biljom Jevtić, te njenim suprugom Acom Ilićem. 

- Kad su u pitanju veliki pravoslavni praznici, uvek gledamo da budemo u krugu porodice. Ako cele godine radimo, možemo bar na taj blag dan budemo svi zajedno i da tu tradiciju prenesemo i na našeg sina, da jednog dana i on preuzme običaje i da bude kod kuće - istakao je Ilić medijima, sa čime se i Ćana složila u svom razgovoru. 

Biljana Jevtić i Aca Ilić, ATAImages/Amir Hamzagić
 

– Ta radost iščekivanja je nešto najlepše. Mi prvo idemo u crkvu, palimo badnjak, kuvamo vino, a onda sa ženama iz komšiluka praktijum da donesemo bombone deci i skupimo se u komšiluku.

Stanojka Mitrović Ćana, 24sedam/Nenad Vujanović
 

– Za Božić su kod mene neizostavne pihtije ili aspik, da malo modernije kažem. Moraju da budu prave, naše i domaće – naglasila je bila Cakana, pa dodala da za praznik sve pravi sama. 

Dragica Radosavljević Cakana, ATAImages/Amir Hamzagić
 

Biljana Jevtić takođe je vrsna kuvarica. 

- Ja sam žena sa juga i to je uglavnom tradicionalna kuhinja. Pre svega česnica koja se mesi ranom zorom. Zatim sve ono što spremam godinama, sarma, domaća supa, ruska salata neizbežna, razne pite.. Volim da bude bogato i da ima svega po malo – objasnila je ona, a zatim dodala da je njen suprug Aca uvek zadužen za dobro pečenje.

Tradicija se poštuje i u domu Viki Miljković.

Viki Miljković, 24sedam/D. B.
 

- Badnje veče je uvek posno, jedemo na podu, priprema se tradicionalno posni pasulj prebranac, mesi se česnica. Na trpezi se nađe i dosta suvog voća. Za Božić ide mrsna trpeza, spremaju se kolači, sarme, pečenje, supe, baš nešto posebno. Mi južnjaci volimo da kuvamo i da spremamo pa tako i ja volim da kuvam. Ali za božićnu i uskršnju trpezu imaju svoje tradicionalne načine kako se spremaju - kazala je ona, dok Aleksandra Tadić Cipka priznaje da i nije baš tako vešta domaćica. 

- Mama i tata su zaduženi, biću gost u rođenoj kući, kao i svake godine jer nisam neka domaćica i kuvarica (smeh). Tako da tu gozbu pripremaju moji roditelji, parice su kod mene, pa ko bude kuvao, ja ću pošteno da platim - objasnila je ona. 

Kod Cece Ražnatović, pak, nema šta nema, a sestra Lidija u tome joj je veliki oslonac. 

Ceca Ražnatović, ATAImages/Antonio Ahel
 

- Ja se oslanjam apsolutno na moju sestru, koja brine o svemu tome. Uvek nam je bogata trpeza i za Božić i za Uskrs i za sve praznike – rekla je Ražnatovićka. 

Silvia Đogani, s druge strane, mnoge je iznenadila pokazavši kako je ona ta koja je otišla po badnjak jutros

Silvia Đogani, Instagram screenshot / djoganisilvia
 

Ovaj prizor podelila je putem društvene mreže Instagram, pa zasigurno pobrala brojne rekacije fanova. 

(Grand)

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike