Emina Jahović o pričama da joj je pravo ime Emilija: Ne znam šta je pesnik hteo da kaže tim

05.01.2024

19:40

0

Pevačica morala da kontaktira Vikipediju

Emina Jahović o pričama da joj je pravo ime Emilija: Ne znam šta je pesnik hteo da kaže tim
Copyright ATAImages/ A.A.

Pevačica Emina Jahović rođena je u Novom Pazaru, a o njenom poreklu sa često spekulisalo. Iako je pevačica uvek jasno isticala da je stvar o izmišljotinama, nedavno je na Vikipediji osvanulo da joj je pravo ime Emilija iz koga je kasnije izvedeno Emina. 

- To piše na Vikipediji? Emilija Emina Jahović? Moraću da pošaljem mejl njima, baš ću posle ovog intervjua da zovnem menadžera da pošalje mejl - rekla je ona prvo, pa dodala: 

- Ja nikad nisam bila Emilija, ja sam rođena kao Emina u Novom Pazaru. Ja znam da je to tada tako bilo... Ne znam zašto je neko imao potrebu da tako nešto plasira. Meni stvarno ne smeta, zaista, mogla je to da bude i Emili, recimo, iz Amerike. Ne znam šta je pesnik hteo da kaže tim. Nisam, nisam, samo sam Emina, Emilija nema veze sa mnom - istakla je pevačica za Face TV.

ATAImages/ A.A.
 

Osim Novog Pazara u kome je odrasla, Emina je živela i u Beogradu i u Istanbulu, a onda objasnila šta joj najviše nedostaje u inostranstvu. 

- Beograd, Novi Pazar ili Istanbul? Pa, svaki ima nešto što nemaju drugi. To je tako. Živeti u inostranstvu, to je... Tek sam shvatila šta je nostalgija. Ja već 15 godina nemam luksuz da pozovem nekoga na kafu. Imam mnogo veliku familiju, neke od njih nikad nisam ni videla! A toliko smo blizu... To je neverovatno. Stalno mamu pitam: "Šta je bilo, mama, ko se rodio, ko se porodio, ko se ženi, ko se udao...". Pitam je, jer pojma nemam! Ne jer neću da znam, nego je prevelika porodica! Volim da moje sestre, rođake, dođu kod mene na kafu, da nam se deca druže. Ja ovde u Turskoj imam neke prijatelje, ali to nikad nije isto kao kad su to tvoji - istakla je Emina tad.

ATAImages/Antonio Ahel
 

Onda se osvrnula i na to gde planira dalje da stanuje. 

- U Beogradu imam prijatelje koji su mi prisniji nego ovde. U Novom Pazaru mi bude lepo, ali mi vrlo brzo dosadi! To je jasno... Grad je prelep, mnogo ga volim, ali ne bih mogla više tamo da živim. Beograd isto, prelep, mnogo volim tamo da budem... U Beogradu sam najpozitivnija. Ali i tu ne bih mogla više da živim. A Istanbul... Gde budu moja deca tu ću biti i ja - dodala je bila pevačica.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike