Još jedan u nizu ispada Kanjea Vesta: Reper drži govor desetinama ljudi, pa ponovo vređa Jevreje

16.12.2023

23:20

0

Ponovo praktikuje govor mržnje

Još jedan u nizu ispada Kanjea Vesta: Reper drži govor desetinama ljudi, pa ponovo vređa Jevreje
Višestruko nagrađivani reper: Kanje Vest - Copyright Profimedia

Reper Kanje Vest prošle godine izazvao je burne reakcije svojim objavama na društvenim mrežama, nakon čega su mu brojni sponzori otkazali saradnju. 

Reč je o antisemitskim porukama kada je objavio da njegovog kolegu, repera Didija kontrolišu Jevreji, a potom se na svojoj reviji u Parizu pojavio u majci s natpisom „White Lives Matter“.

Ubrzo mu je ograničena upotreba društvenih mreža, a nekoliko meseci nakon skandala, Kanje je rekao da mu je mišljenje o Jevrejima promenjeno nakon što je odgledao film „21 Jump Street“.

AP Photo/Michael Wyke
 

Međutim, kontroverzni reper ponovo je izazvao burne reakcije kada je u petak ponovo prozvao Jevreje, svoje bivše saradnike i Donalda Trampa. 

On je tog dana, rano ujutru u Las Vegasu pred nekoliko desetina ljudi držao govor, među kojima su neki snimali ovaj događaj. 

- Nas je 60 miliona u Americi, 60 miliona Jevreja u svetu. Međutim, ko će praviti bolnice? On je cionista, Tramp. Ovo sam pokušavao da vam kažem. Isus Hrist, Hitler, vi, treća strana, sponzorišite to - vikao je Kanje, prenosi Page Six. 

Profimedia
 

Na vrhu liste uvreda našli su se predstavnici Balensijage, Luj Vitona i Gapa, koji su mu otkazali saradnju zbog ovakvih ispada. 

Među prisutnima se našla i žena kojoj se ovakav pristup nije dopao, pa mu je oštro rekla da nije u redu da se ponaša kao da je Bog, na šta joj je Kanje zapretio da će je izbaciti iz prostorije, prenosi pomenuti medij. 

Jedan od najdramatičnijih momenata bio je kada se obratio svojoj ćerki Nort koju je dobio u braku sa Kim Kardašijan, a njegove reči jasno ukazuju na to da nisu u dobrim odnosima. 

- Moja ćerka je pocepala je**ni kauč u kući da bi mogla da bude sa mnom sada.

Profimedia
 

Takođe, par dana pre ovog skandala, Vest je na svom novom albumu repovao:

- Još uvek držim neke Jevreje sa sobom. Menadžment? Ne. Pustio sam ih samo da mi prave nakit - glasi jedan od stihova. 

Kanje se brzo našao na udaru svetskih medija, koji su ovakav vid govora mržnje osudili, te prenose da mu je potrebna stručna pomoć. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike