Šok! Kanje je i ranije govorio da voli Hitlera i naciste: Postoji snimak koji je morao biti isečen iz intervjua!

14.10.2022

05:48

0

Autor: Marija Mitić

Reperu su prethodnih dana uklonjeni nalozi na Instagramu i Tviteru zbog antisemitskih objava

Šok! Kanje je i ranije govorio da voli Hitlera i naciste: Postoji snimak koji je morao biti isečen iz intervjua!
Kanje Vest Adolf Hitler - Copyright AP Profimedia

Reper Kanje Vest poznat je po svojim kontroverznim izjavama, a zbog jednih od poslednjih ugašen je njegov Instagram, a potom i Tviter nalog.

Naime, on je najpre na Instagramu podelio antisemitsku objavu, u kojoj je insinuirao da repera Didija, čije je pravo ime Šon Kombs, kontrolišu Jevreji. Vestova objava sastojala se od snimaka ekrana njegovog razgovora s Didijem o kontroverznim majicama s natpisom "White Lives Matter"(koje su s prednje strane imale sliku pokojnog pape Ivana Pavla II), koje je predstavio na reviji u Parizu. 

Vest je, takođe, na Tviteru napisao da će uskoro krenuti u ''defcon protiv Jevreja'', referišući se na nivo stanja spremnosti američke vojske poznate kao DEFCON. Objava je uskoro uklonjena, a Vestu je profil privremeno blokiran. On je tada i negirao da je antisemit.

Profimedia
Kanje Vest

 - Najsmešnije je što zapravo ne mogu biti antisemit, jer su crnci u stvari i Jevreji. Vi ste se poigravali sa mnom i pokušavali da ubijete svakog ko se protivi vašoj agendi - napisao je on, nakon čega je ova objava uklonjena, a Vestov profil obrisan.

Ipak, voditelj Van Lejtan otkrio je u svom podkastu “Higher Learning” da ovo nije prvi put da Kanje pokazuje svoju naklonost prema Hitleru i njegovoj "politici". Naime, kako je istakao, Kanje je navodno još 2018. godine za TMZ pred kamerama rekao da je "ropstvo izbor", ali su ovi snimci isečeni iz tog video-intervjua.

Profimedia
Kanje Vest

 - Već sam ga čuo da to govori ranije - rekao je Lejtan svojoj koleginici Rejčel Lindzi, pozivajući se na njegove najnovije antisemitske komentare.

 - Bio sam zatečen, jer je ta vrsta antisemitskog govora odvratna. Ali što se njega tiče, znao sam da je to u njemu, jer kada je došao u TMZ, on je to rekao, ali je to izbačeno iz intervjua - naveo je Lejtan, koji je radio za TMZ do 2019. godine.

 - U TMZ-u sam mu rekao: "Hej, Kanje, postoji implikacija u stvarnom životu, stvarnom svetu, u svemu što si upravo rekao" - nastavio je, pa pokušao da se priseti šta mu je tačno još govorio.

 - Dvanaest miliona ljudi je zapravo umrlo zbog nacizma i Hitlera i svih tih stvari - dodao je Lejtan.

Printscreen Youtube/Loud Speakers Network
Van Lejtan

 - Razlog zašto su to isekli iz intervjua je taj što to ne bi imalo smisla, osim ako Kanjeu nisu stalno govorili da voli Hitlera i naciste, što je i rekao kada je bio na TMZ-u. Izjavio je nešto poput: "Volim Hitlera, volim naciste." Nešto u tom smislu - obelodanio je voditelj, a piše Page Six.

Lejtan se takođe prisetio i jevrejskog člana osoblja u tabloidu koji je izazivao Vesta zbog njegovih antisemitskih primedaba, ali to nije promenilo stavove muzičara.

 - Kada sam video njegove nove tvitove, pomislio sam: Znao sam da će se ovo na kraju desiti. U stvari, očekivao sam da će do ovoga doći i mnogo ranije - zaključio je Lejtan, aludirajući na Kanjeove nedavne tvitove.

Predstavnici Page Sixa kontaktirali su s predstavnicima Kanjea i TMZ-a, ali od njih nisu dobili odgovor.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike