Željko Joksimović zahvaljujući ovoj dijeti uspeva da održi vitku liniju: Jednu stvar je potpuno izbacio iz ishrane

14.12.2023

12:38

0

Pored zdrave ishrane, bitno je i redovno vežbanje

Željko Joksimović zahvaljujući ovoj dijeti uspeva da održi vitku liniju: Jednu stvar je potpuno izbacio iz ishrane
Željko Joksimović - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Željko Joksimović u aprilu je napunio 51. godinu, a za razliku od mnogih svojih vršnjaka uspeva da održi vitku liniju. Ovo mu je pošlo za rukom zahvaljujući zdravim životnim navikama koje je uveo još pre nekoliko godina. 

- Dan započinjem punomasnim tostom, kombinovanim sa različitim sastojcima, avokadom, krem-​​sirom, dimljenim lososom, jajima i drugim. Posle doručka, gotov sam sa ugljenim hidratima za taj dan.

- Jedem samo belančevine i povrće, a potpuno sam izbacio šećer iz ishrane - istakao je Željko Joksimović za "Health Fitness Revolution" pre nekoliko godina.

ATAImages/Antonio Ahel
 

Šećer mu je najveći neprijatelj, a gotovo da se navikao da ga uopšte ne unosi. 

- Naravno, jedem nešto slatko jednom u nekoliko meseci ili tako nešto, ali to se ne događa svake godine. Što se tiče ostalih prehrambenih navika, jedem svakih pet sati i trudim se da izbegnem zakiseljavanje po svaku cenu, jer se pokazalo da je to najveći problem za moje telo - navodi pevač.

Osim zdrave ishrane, redovno vežbanje se podrazumeva, a pored teretane, Željko preferira i druge vrste sprotskih aktivnosti. 

Foto: Milan Maricic/ATAImage
 

- Vežbam redovno i kombinujem različite vrste vežbi. Na primer, volim biciklizam, vozim oko deset kilometara dnevno, često vozim i više od toga kroz Beograd - rekao je, pa dodao: 

- U našem glavnom gradu ima puno mesta za biciklizam, a jezero Ada Ciganlija jedan je od mojih izbora. Osim biciklizma, plivam najmanje tri puta nedeljno, a u teretanu idem svaka dva dana. Imam prijatelje koji su fitnes-treneri i vežbamo zajedno, što mi omogućava da sprovodim najbolje programe za telo i za posao koji obavljam - rekao je Željko, prenosi Hello. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike