Posle 20 godina otkrivena tajna trijumfa Željka Joksimovića na Beoviziji: Crnogorska pevačica otkrila kako je unapred znala da će pobediti

02.11.2023

17:07

0

Te godine su se na Beoviziji takmičili brojni poznati izvođači

Posle 20 godina otkrivena tajna trijumfa Željka Joksimovića na Beoviziji: Crnogorska pevačica otkrila kako je unapred znala da će pobediti
Copyright Foto:24sedam/Katarina Mihajlović

Željko Joksimović odneo je pobedu na Beoviziji davne 2004. godine i sa pesmom "Lane moje" predstavljao Srbiju i Crnu Goru na Evroviziji u Turskoj.

Iako je Željko u Turskoj zauzeo odličnu poziciju, te osvojio drugo mesto, malo je poznato da su ostali takmičari Beovizije unapred očekivali njegovu pobedu. 

Promo/Saša Drobac
 

Naime, osim Željka, na Beoviziji su se takmičili i Jelena Tomašević, Leontina, Ekstra Nena, Sergej Ćetković, Knez, ali i crnogorska pevačica Marija Božović. Prema njenom svedočenju, atmosfera u bekstejdžu je bila takva da je svima bilo jasno da Željko odlazi u Tursku.

- Mi smo one godine u Sava centru znali da će Željko Joksimović da pobedi. To smo znali na probama. Ne zato što nam je neko nešto rekao, nego po načinu na koji su se svi ponašali u odnosu na njega i na njegovu probu za njegov nastup. To je baš ludilo bilo. Tolika je razlika bila u tome kako su se ljudi ponašali prema nama koji kao tu nešto... - rekla je Marija gostujući u podkastu "Igor i Vlado", te nastavila:

 

 

- Izlazi, kao da je izašao, ljudi, ne mogu da vam objasnim kakav je to osećaj. jer mi odradimo probu, pa prođemo, sednemo u gledalište, sve te zanima, to je tolika razlika bila. Odjednom iz mravinjaka izlazi grdilo mnogo ljudi. Masu se stvari namešta, svi su u nekom hajpu. Znači, kompletna atmosfera i energija se tu promenila. Nama je tu bilo jasno da taj nivo na kom je on, na kom spremaju njegov nastup, trude se oko njega da je to - to. Ne mora niko ništa dalje ni da nam priča. Na kraju je i bilo tako - zaključila je Marija Božović.

Podsetimo, dve godine kasnije Srbija je osvojila prvo mesto na Evroviziji, tačnije Marija Šerifović sa izvedbom pesme "Molitva", a Željko je zavidan uspeh ostvario i 2013. godine, kada je sa pesmom "Nije ljubav stvar" osvojio treće mesto. 

Bonus video:  

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike