Jelena Karleuša isprozivala Peđu Blizanca: Profitira na tuđim hitovima i pravi koncerte jer svoje pesme nema! Uplela i brojne kolege

05.12.2023

14:30

2

Pevačica je bila veoma oštra u svojoj izjavi

Jelena Karleuša isprozivala Peđu Blizanca: Profitira na tuđim hitovima i pravi koncerte jer svoje pesme nema! Uplela i brojne kolege
Jelena Karleuša, Peđa Jovanović - Copyright ATAImages/Marija Mlađen/A.A.

Jelena Karleuša neretko iznosi svoje stavove na društvenim mrežama, a sada je, kako pišu tviteraši, isprozivala Peđu Jovanovića, poznatijeg kao Peđa Blizanac.

Iako ga nije imenovala, Jelena je označila brojne kolege u objavi, te se zapitala da li je u redu da taj pevač pravi niz koncerata, a da na njima peva tuđe pesme.

- Drage moje kolege, velike zvezde, Dragana, Aco, Breno, Jelena Rozga, Stojo, Indira, Severina, Dino, Zdravko, Saša, Zorice, Vesna i svi vi sa velikim karijerama (mnogi nisu tagovani, a mnogi ni živi da ovo pročitaju poput Šabana, Tome, Džeja, Sinana, Olivera, Tošeta) u koje ste uložili krv, suze, znoj, godine, novac, trud, rad, talenat, interesuje me vaše mišljenje - započela je Karleuša, pa nastavila:

- Da li smatrate da pevači tezgaroši treba da pevaju vaše (naše) pesme i te nastupe nazivaju svojim koncertima i svojim uspehom? Da li smatrate da neko ko čitav koncert peva tuđe pesme (jer svoje nema ili ima premalo za koncert) treba da se naziva muzičkom zvezdom ili ne?

Karleuša je svoje kolege upitala da li smatraju nepravdom to što neko koristi njihov rad.

- Znači, precizno pitam za koncerte, ne tezge. Da li na svojim velikim koncertima uglavnom pevate svoje ili tuđe pesme? Da li smatrate nepravdom što neko koristi vaš rad i na vašim pesmama profitira ili ste ok sa tim? Da li ste za uvođenje nekakvog zakona ili ne? Interesuje me vaše mišljenje. 

Ona je potom iznela i svoj stav.

ATA Images/Antonio Ahel
Jelena Karleuša

- Takva pojava u muzičkom biznisu na planeti ne postoji jer bi onda Lejdi Gaga presnimila i pevala na koncertima sve Madonine hitove. Zašto bi se cimala? Takav paradoks postoji samo na Balkanu. Ispada da hitovi, trajanje, ulaganje, borba i rad danas nisu potrebni ni bitni za uspeh i status. Svako može da skrnavi tuđ rad i koristi se. Zamislite kad bi se to radilo u bilo kojoj drugoj grani umetnosti? Pojam brenda, imena i originalnosti ne bi postojao - napisala je Karleuša, pa zaključila:

- Pitala sam nedavno za nekog pevača koji pravi niz krcatih koncerata - koju pesmu peva jer nisam znala. Rekli su mi da on nema svoje pesme. Narod dolazi kao u kafanu na mega miks. Na to više ništa nisam rekla. Zanemela sam.

Podsetimo, Peđa Jovanović je nedavno održao čak sedam koncerata u "MTS dvorani", pa su zato tviteraši odmah pohitali da napišu da je Jelena baš njega isprozivala.

ATAImages/ M.M.
Peđa Blizanac

"Jutrić, kafia, Karla zaratila sa Peđom Blizancem", "Žena je u pravu za Peđu", "Mislim da je mislila i na Barbaru Bobak" - bili su samo neki od komentara ispod objave.

"A da nije zbog Duškice"

Pre izvesnog vremena naširoko se pisalo i pričalo o tome da je, navodno, Peđina supruga Ana, sa kojom se nedavno pomirio, imala aferu sa Duškom Tošićem, koji je, barem po Jeleninim izjavama, još uvek u braku sa njom.

Na Tviteru su i to povezali sa ovom Jeleninom objavom, pa je jedan od komentara glasio "A je l' se to neko okomio na ekstra pevača zbog pričice da se Duškica intimizirao sa Peđinom ženom?".

Peđa se, inače, o ovome još nije oglašavao.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike