Prvi nastup Mirka Kodića nakon smrti sina: Nije mogao da govori, a reči voditelja rastužile su sve prisutne (FOTO)

30.11.2023

11:21

0

Utehu pronalazi u muzici

Prvi nastup Mirka Kodića nakon smrti sina: Nije mogao da govori, a reči voditelja rastužile su sve prisutne (FOTO)
Copyright ATAImages/ A.A.

Aleksandar Kodić, sin harmonikaša Mirka Kodića preminuo je pre oko mesec dana u 30. godini života. Ova vest šokirala je javnost, a zvaničan uzrok smrti nije saopšten, te se nagađalo da je reč o problemu sa srcem. 

Kodić se nakon sahrane povukao, pa smo imali priliku da ga vidimo samo na utakmici Crvene zvezde na kojoj je odata počast Aleksandru, inače vernom navijaču ovog kluba. 

Međutim, sinoć je Mirko imao i svoj prvi nastup nakon ovog tužnog događaja, a reč je o nastupu na Večeri sevdalinki u Kolarčevoj zadužbini. 

- Mirko mi je rekao: "Molim te, prenesi svima u sali da ja ovde večeras sviram za sina (Aleksandra) i sve one koji vole sevdalinku" - rekao je voditelj. 

Podsetimo, Mirko je nedavno govorio o smrti sina kada je najavio svoj prvi nastup. 

- Moj sin je otišao i ja tu više ništa ne mogu da promenim. Tako je, kako je. Ipak, muzika je tu da pomogne čoveku kad treba, da razveseli, da pruži utehu kad je potrebno, ma za sve. Tako ću ja uskoro da imam prvi nastup, ali mislim stalno na sina - priča harmonikaš i dalje nastavlja:

- Mislio sam da ne treba dugo da nastupam, da pevam, ali sam onda dobro razmislio. Stao sam i palo mi je na pamet da bi moj Aleksandar hteo da pevam, da sviram. Ne bi hteo da me obuzme tuga. Ovaj rođendan dočekujem sam, prvi put bez mog sina, i to me boli. Umesto da slavimo svi zajedno, ja mislim na Aleksandrov grob.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike