Ovoj ženi je Brega posvetio pesmu "Bitanga i princeza": Imali su burnu vezu, a završili su je zbog njene ljubomore

29.11.2023

00:09

0

Čak je i sama pričala o njihovom odnosu, koji je mnoge oduševljavao

Ovoj ženi je Brega posvetio pesmu "Bitanga i princeza": Imali su burnu vezu, a završili su je zbog njene ljubomore
Goran Bregović - Copyright G.G./ATAImages

Goran Bregović je tokom svog života otpevao mnogo pesama, a jedna od njih - "Bitanga i princeza" je mnogima omiljena. Međutim, malo ljudi zna da je ona posvećena jednoj od najlepših žena stare Jugoslavije Ljiljani Tici.

Ljiljana je radila za mnoge modne kuće, pojavila se čak i na filmskom platnu, a čuveni Brega nije mogao da odoli njenoj lepoti. Veza im je počela slučajno, a kako se navodi, bila je veoma burna.

- Upoznali smo se slučajno, u avionu. Dugo smo bili prijatelji, možda je veza bila samo krunisanje tog prijateljstva. Nas dvoje smo rođeni jedno za drugo. Ja sam rođena u znaku Raka, a on u znaku Ovna - govorila je Ljilja, koja je u intervjuima bila vrlo otvorena i direktna.

Profimedia
Goran Bregović

Ona je čak otkrila i da se za potrebe posla ne bi slikala naga, ali da je sa Goranom pričala tada o tome i da je on poželeo da napravi fotografije takve vrste.

- To, kad bih i uradila, dozvolila bih samo svom mladiću, koga volim i za koga sam sigurna da me neće kompromitovati. Sa Goranom sam razgovarala o tome, i on želi da me ovekoveči razgolićenu u nekim belim čaršavima dok se penjem uz stepenice. Od tada je i sam naprasno zavoleo fotografiju. Kupio je „nikon” sa kompletnom opremom i sada danonoćno čita obimnu literaturu o toj umetnosti - otkrila je svojevremeno Ljiljana.

Ljiljana je sama priznala da su njih dvoje imali vrlo turbulentan odnos, s obzirom na to da je bila izrazito posesivna i ljubomorna, što mu nije odgovaralo dok je gradio svoju karijeru. Raskinuli su zbog njenih emotivnih zahteva koji nisu išli u korak s njegovim profesionalnim usponom.

Nakon raskida, posvetio joj je pesmu "Bitanga i princeza".

Pobedivši na izboru "Elite lice godine" časopisa "Bazar", Tica je otputovala na svetsko takmičenje lepote u Akapulko. To joj je otvorilo vrata svetskih modnih agencija, među kojima je bila najprivlačnija ona iz Minhena zbog koje se 1983. godine tamo preselila.

Na jednom gala prijemu upoznala je čoveka za kojeg se udala, tadašnjeg direktora marketinga nemačkog izdanja časopisa "Elle". Venčali su se 1987. godine na Hvaru, gde je obavljeno i crkveno venčanje. Ona je u 46. godini rodila sina Lenija i to je bila najveća sreća u njenoj porodici. Od tada je njen život dobio novi smisao. Danas se, kako se navodi, Ljiljana Tica bavi biznisom vezanim za gastronomiju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike