Svi su brujali o vanbračnom sinu Steve Žigona, a ovo je njegov naslednik kog je dobio sa Jelenom: Nije krenuo stopama slavnih roditelja

19.11.2023

08:45

0

Sa sestrom Ivanom je u odličnim odnosima, a postigao je veliki uspeh u svom domenu

Svi su brujali o vanbračnom sinu Steve Žigona, a ovo je njegov naslednik kog je dobio sa Jelenom: Nije krenuo stopama slavnih roditelja
Stevo Žigon Jelena Jovanović Žigon 1969 - Copyright Wikimedia

Nedavno se u javnosti podigla prava bura kada je objavljena vest o vanbračnom sinu glumca Steve Žigona, Vidu. Sve je zanimalo ko je on i kako izgleda, a ima i onih koji ne znaju da je čuveni glumac sa suprugom Jelenom, pored poznate ćerke Ivane, dobio i sina Nikolu.

Nikola nije krenuo stopama poznatih roditelja i sestre, pa se nije obreo u glumi, ali umetnost mu je svakako u krvi. Nikola je, naime, slikar koji je svoja dela izlagao u Beogradu, Parizu, Minhenu i mnogim drugim gradovima.

Zanimljivo je da je slikarstvom počeo da se bavi tek nakon tridesete godine. Živeo je i radio u Parizu, a po povratku u Beograd prepoznat je kao autor sopstvenog likovnog izraza, kojim je skrenuo pažnju na sebe. 

- Ja sam poluslovenačkog, polucrnogorsko-srpskog porekla. Prezime Žigon vuče francuske korene. Navodno je neki Žerar Žigon, Napoleonov vojnik, ostao da živi u glavnom gradu Ilirske provincije, Ljubljani. Moja majka je po ocu od Jovanovića iz Bajine Bašte, dok je njena majka od Martinovića sa Cetinja. Bila je u srodstvu sa kraljem Nikolom, po kome sam dobio ime ‒ ispričao je u jednom intervjuu Nikola.

Printscreen/RTS
Stevo Žigon

Sa sestrom Ivanom, koja je mlađa od njega 10 godina, u odličnim je odnosima, što pokazuje i činjenica da se nedavno pojavila na otvaranju njegove izložbe.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike