Devetogodišnja saksofonistkinja osvojila publiku Nišvila: Večeras Bregović i "Leb i sol"

14.08.2021

14:06 >> 14:12

0

Goranu Bragoviću će biti ovom prilikom uručena nagrada Gran Pri Šaban Bajramović

Devetogodišnja saksofonistkinja osvojila publiku Nišvila: Večeras Bregović i "Leb i sol"
Copyright Nišvil / 24sedam / M. K.

Devetogodišnja saksofonistkinja Kristina Vasić uručila je sinoć najvišu nagradu koja se dodeljuje na Nišvilu “Car Konstantin” za izuzetni doprinos džez muzici belgijskom gitaristi Filipu Katrinu koji je snimio preko 20 albuma pod svojim imenom i sarađivao sa umetnicima širom sveta postavši izvor inspiracije za mnoge umetnike mlađe generacije.

Voditelj programa Velja Petković istakao je da je Kristini uzor Kendi Dalfer i da je pred njom svetla budućnost u svetu muzike. Ona je nakon, uručenja nagrade svom starijem kolegi, zasvirala sa svojom majkom koja ju je pratila na klaviru i time oduševila nišku publiku koja ih je pozdravila velikim aplauzom.

Nišvil / 24sedam / M. K.

Nakon toga usledio je nastup Stenlija Džordana koji je svojim izuzetnim preformansom Džimija Hendriksa podigao publiku na noge.

Nišvil / 24sedam / M. K.

Večeras nastupa legendarna makedonska grupa “Leb i sol” koja je formirana davne 1976. godine i postala jedna od najpopularnijih grupa u bivšoj Jugoslaviji.

– Sviraćemo publici sve one naše najpoznatije pesme, ali imaće prilike da čuju i nešto novije sa albuma “I taka nataka”. Mi smo često svirali u Nišu ranijih godina, nekada smo ovde svirali svakog četvrtka što pamte starije generacije – rekli su članovi benda.

Nišvil / 24sedam / M. K.

Oni dodaju da interesovanje za njihove nastupe ne jenjava i da je mnogo mladih muzičara koji žele da sviraju njihovu muziku.

Pročitajte još

Večeras će nastupiti i Goran Bregović kome će biti uručena nagrada Gran Pri “Šaban Bajramović”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike