Dača Dak ne zaboravlja koliko mu je Dragana Mirković još kao klincu pomogla: Ma, svima nam je ona otvorila vrata!

26.10.2023

10:40

0

Smatra je, takođe, za najboljeg plesača među pevačima

Dača Dak ne zaboravlja koliko mu je Dragana Mirković još kao klincu pomogla: Ma, svima nam je ona otvorila vrata!
Damir Radoičić - Dača Dak - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Damir Radoičić, poznatiji kao Dača Dak, u svet estrade kročio je - zahvaljujući Dragani Mirković. Denser je u tom vreme bio istoj plesačkoj grupi kao i Đole, Gagi Đogani, te Baki B3, a onda je njima bila dala ogromnu šansu pošto ih je povela na turneju.

Dragana, inače, važi za prvog izvođača koji je spojio narodnu muziku i dens plesače, piše dalje „Kurir". Posle saradnje s njom, mnogi su osnovali svoje grupe, postali zvezde... Kao i sam Dača, koji je u „Daku" najpre nastupao sa sada pokojnom Ksenijom Pajčin.

Rad s Draganom, svakako, nosi dan-danas u najlepšem sećanju. Za nju, pak, veruje da je i ostala najbolji plesač među pevačima.

- Imam sliku s prve turneje, bili smo klinci. Imali smo sreću da radimo s njom, jer je volela ples. Dosta nam je to pomoglo i kao grupi i kao pojedincima koji su se bavili plesom. Zahvaljujući njoj smo dobili medijsku pažnju i sve ostalo što je išlo uz to. Bio sam u toj početnoj postavi, kada su bili i Đogani, Gagi, Baki B3, Sani Trik FX. Dragana nam je dala prostor da se pokažemo. Ona nam je otvorila vrata da nešto što je andergraund uđe u mejnstrim. Svima nama koji smo se bavili plesom je pomogla. Za sve nas je ta saradnja bila izuzetno bitna - priseća se on za pomenute medije, pa otkriva kako se osećao pošto je saznao da će igrati s tako popularnom pevačicom.

„Odmah mi se dopala!"

Dragana Mirković, ATAImages/ Antonio Ahel
 

- Dragana je tada bila popularna, ali ni blizu onoga koliko je bila posle. Tad joj je menadžer bio pokojni Raka Đokić. Ja pre svega gledam ljude kao ljude, a ne da li je neko zvezda ili ne. Ona mi se odmah dopala prvo s ljudske strane, a onda i zato što je volela ples. Stalno je dolazila u salu, bila je pozitivna, htela je da uči, da radi, meni je to bilo super - rekao je Dača.

Madona „strajkovala" pesmu „Pedro"?

Madona, Profimedia
 

Sa druge strane, uprkos glasinama da je Madona „strajkovala" pesmu „Pedro" od „Daka", denser ističe da je to daleko od istine.

- Ta priča nije tačna. Kada sam izbacio „Pedra", preko Sokoja je stigao upit, to je bilo 1999, 2000. godine. Na tom ce-deu piše da je to obrada Madonine pesme, ništa nismo krili. Odgovorili smo na taj upit da je u pitanju parodija na pesmu, zapravo tekstualna parodija na tu temu. Stvarno nismo imali nikakve dodatne upite, nije bilo „strajkovanja" jer Jutjub je, čini mi se, 2003. godine počeo da bude popularan, tako da tu nije bilo nikakvih problema - izjavio je za pomenute medije on, po ovom pitanju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike