Sud se oglasio o snimku koji je Karleuša objavila: Evo šta je sve prekršila videom gde se vređa sa Cecom!

11.10.2023

14:07

0

Jasno je i kako može da izbegne kaznu

Sud se oglasio o snimku koji je Karleuša objavila: Evo šta je sve prekršila videom gde se vređa sa Cecom!
Ceca Ražnatović i Jelena Karleuša - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Drama zbog snimka iz sudnice koji je Jelena Karleuša objavila, a tiče se i Cece Ražnatović, presedan je, rekao je juče advokat Dušan Stojanović, a sada se oglasio i sud u kom se između pevačica vodio proces.

Sudija Prvog osnovnog suda u Beogradu, Bojana Jokić, oglasila se preko portparola jer je snimak na društvenim mrežama izazvao veliku pažnju, a u kom se Ceca i Jelena vređaju.

ATA Images/Antonio Ahel
Jelena Karleuša

 

S obzirom na to da je snimak napravljen krišom, Jokićeva je rekla da se fotografisanje, audio i video snimanje u zgradi suda može obaviti samo uz prethodno pribavljeno pisano odobrenje predsednika suda.

Nije dozvoljeno fotografisanje i snimanje

- Fotografisanje, audio i video snimanje na ročištima u cilju javnog prikazivanja snimka obavlja se po odobrenju predsednika suda, uz prethodno pribavljenu saglasnost predsednika veća, sudije i pisanog pristanka stranaka i učesnika snimljene radnje, a u skladu sa članom 60 Sudskog poslovnika. Prilikom davanja odobrenja za fotografisanje i snimanje vodi se računa o interesovanju javnosti, interesu postupka, privatnosti i bezbednosti učesnika u postupku. Nakon pribavljenog odobrenja, fotografisanje i snimanje obavlja se pod nadzorom sudije, na način koji obezbeđuje nesmetan tok suđenja i red u sudnici - navela je ona, pa dalje dodala:

ATAImages/ Antonio Ahel
Ceca Ražnatović

 

- U svim drugim slučajevima, strankama i drugim učesnicima u postupku nije dozvoljeno fotografisanje, audio i video snimanje. Takođe, portparol suda daje obaveštenja o radu suda i o pojedinim predmetima koji se vode pred tim sudom, ali da ne može iznositi lično mišljenje o donetim odlukama, o toku postupka ili o tome da li su u nekoj radnji eventualno ostvarena obeležja nekog krivičnog dela ili to nije slučaj - piše u odgovoru potparola Prvog osnovnog suda sudija Bojana Jokić.

- U pogledu predmeta ovog suda, obaveštavam vas da je u pitanju postupak koji se vodio po privatnoj krivičnoj tužbi i da je pravnosnažno okončan donošenjem presude kojom je okrivljena oslobođena od optužbe da je izvršila krivično delo uvrede - navedeno je na kraju mejla.

Snimak zastareo?

Međutim, Jelena Karleuša, postoji mogućnost, objavila je sporni video na društvenoj mreži Iks tek kad je prošlo tri godine od kad je on nastao, što bi moglo da znači da je ovo krivično delo zastarelo, jer je sporno suđenje bilo pre nekoliko godina.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike