Otac glumca Andrije Kuzmanovića je bio poznati Srbin: Sin mu je nakon smrti posvetio potresne reči

10.10.2023

19:00

0

Mnogi nisu znali za ovo

Otac glumca Andrije Kuzmanovića je bio poznati Srbin: Sin mu je nakon smrti posvetio potresne reči
Andrija Kuzmanović - Copyright Premijera filma "Ala je lep ovaj svet" ATA Images/Antonio Ahel

Glumac Andrija Kuzmanović uspešan je u svetu filma i pozorišta, a javnost dugo nije znala da je njegov otac bio veoma cenjen u muzičkom svetu.

Naime, Radojica Kuzmanović bio je solista, umetnički direktor i nekadašnji direktor u Ansamblu "Kolo" i Ansamblu "Venac", i drugim folklornim ansamblima u zemlji. 

Printscreen/Youtube/Zvuci Srbije
 

 

Često je gostovao u emisijama RTS-a povodom teme o srpskim tradicionalnim igrama. Takođe, bio je angažovan kao koreograf na Pesmi Evrovizije u Beogradu 2008. godine, piše "Glossy".

Radojica je preminuo 2019. godine, a njegov sin je tada napisao potresan govor, a pročitao ga je Miloš Petrović:

- Dragi tajo, morao si, znam i ne krivim te. Samo mi nedostaješ, dragi tajo. Dragi tajo, hvala ti što smo prali kola, što sam ti krao šrafcigere i što si zbog mene često crveneo na roditeljskim sastancima, dragi moj tajo.

Printscreen/Youtube/Zvuci Srbije
 

 

 Dragi moj tajo, danas je mnogo lep dan, dragi tajo. Dragi tajo, curice nikad neće znati da ste nama, muškoj deci, baš vi, drage taje, ortaci, dragi ortaci. Dragi tajo, nikad nisam mami rekao ono što smo se dogovorili da prećutim, kao što sam i tebi prećutao ono što sam dogovorio sa njom, dragi tajo. Dragi tajo, izvini što te nisam vodio u bioskop, što sam ti sj**ao "hondu", ukrao potpis, iscepao džemper, dragi tajo. Dragi tajo, nešto si mi danas mnogo drag, dragi tajo. Znam i zašto. Zato što te više nemam, pa sam se setio, kao i svaki prosečni zemljanin šta sam imao tek kad sam izgubio, dragi moj tajo. Da, izgubio sam dragog taju. Zato svi vi, koji imate i dalje vaše drage taje zagrlite ih, pustite ih da vas uvek poljube jer će vam nedostajati, baš kao što ti meni već nedostaješ, dragi moj tajo.

Marija Mladjen/ATAImages
 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike