Poznati koji su u jeku trenda puštanja brade izabrali brkove: Pojedincima su oni i zaštitni znak, a neki su morali ovo da urade!

28.10.2022

13:30

0

Dosta ih je koji veruju da oni gotovo nikome ne stoje, međutim, ovi glumci i pevači dokazali su upravo suprotno

Poznati koji su u jeku trenda puštanja brade izabrali brkove: Pojedincima su oni i zaštitni znak, a neki su morali ovo da urade!
Dragan Kojić Keba Veljko Ražnatović Ognjen Amidžić Andrija Kuzmanović - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel 24sedam/Danilo Krša

Iako mnogi smatraju da su brkovi veoma staromodni, da skoro nikome ne stoje, pojedini domaći glumci, pevači... Pa i voditelji - uspeli su da ih razuvere puštanjem svojih. U jeku trenda brade, koji traje već izvesno vreme, Andrija Kuzmanović, Miloš Biković, Veljko Ražnatović, samo su neki koji su se ipak odlučili za brkove.

Pojedinim poznatim ličnostima su oni već dugo i zaštitni znak, a među njima su Haris Džinović, te Aca Ilić. Ne odriču ih se toliko dugo da je malo onih koji znaju kako njih dvojica uopšte i izgledaju bez njih.

Proba, proba

Glumac Miloš Biković se na ovaj korak odlučio za vreme izolacije 2020. godine. Kada se pozabavio svojim izgledom mnoge je oduševio, pa i na kratko „poneo nadimak domaći Bali beg", prenosi „Telegraf". Samo na brčićima se nije dugo zadržao, već je kasnije pustio i bradu. Svakako, šta god da uradi - pobere sve simpatije publike.

I Veljko Ražnatović je u istom tom periodu eksperimentisao sa izgledom, pa pustio brkove. S novim imidžom se pojavio u jednoj emisiji, ali pošto su mu fanovi poručili da izgleda dosta starije sa njima, on ih je obrijao.

Nekad i sad

Mima Karadžić je na početku karijere bio prepoznatljiv po brkovima! Ipak, tokom godina je menjao stilove, a iako je sada obrijan, pre nekoliko godina je za potrebe uloge u seriji „Komšije" pustio brkove. Na Mimi oni nisu neobični jer smo i ranije imali prilike da ga viđamo u ovakvom izdanju, ali mnogi kažu da bez njih izgleda mlađe.

 

 

Predomislio se

Brkovi i brada su svakako zaštitni znak Vojina Ćetkovića. Ipak, u jednom periodu je, za potrebe uloge, nosio samo brkove koji mu fantastično stoje, pišu dalje pomenuti mediji. Njegovi fanovi su ga savetovali da nastavi da neguje taj stil, ali se on predomislio i vratio i bradicu.

Iako je poznat po bradi, voditelj Ognjen Amidžić je pre nekoliko godina nosio brkove. Po mišljenju fanova odlično mu stoje, pa im nije jasno zašto ih je „skinuo", osim što se jednostavno - predomislio pa vratio na staro.

„Brka!"

Mnogi su oni koji se pitaju kako pevač izgleda bez šešira i brkova, uzimajući u obzir to da je od početka karijere „brka". Jednom prilikom, Haris je otrkio da ih nosi još od tinejdžerskih dana.

- Šešir sam nosio kao klinac, zato što sam više voleo kauboje nego Indijance. I onda kad smo se igrali kauboja i Indijanaca, uvek mi je šešir bio na glavi, i dobro mi je stajao. A brkove sam pustio veoma rano, još u gimnaziji i, eto, tako je i ostalo - objasnio je bio on jednom prilikom.

Dragan Stojković Bosanac je takođe poznat po brkovima, pa ga kolege često nazivaju: „Brko". Jednom prilikom ih je obrijao i tako većinu iz svog okruženja potpuno zbunio.

 

 

I Aca Ilić kao zaštitni znak nosi brkove i gotovo niko ne zna kako izgleda bez njih. Kako je svojevremeno rekao, on voli da neguje taj stil, iako zbog njega deluje ozbiljnije:

- Trebalo je da prođu godine da nekim ljudima iz ovog posla dokažem da nisam baš toliko ozbiljan kao što oni misle. Brkovi koje sam nosio davali su mi dodatnu ozbiljnost. U stvari, nisam baš takav. Privatno sam duhovit, što bi se narodski reklo zezator, a to znaju oni koji me dobro poznaju. Međutim, bio me je glas da sam suviše ozbiljan i zategnut.

Poslednjih godina, pak, pevač brkove nema.

Morao!

Andrija Kuzmanović morao je da pusti brkove i tako promeni svoj imidž zbog uloge koju je bio dobio. Međutim, pošto mu se dopalo kako izgleda, nosio ih je i neko vreme posle bioskopskog ostvarenja.

„Prvi Bali beg"

Dragan Kojić Keba važi za nekog ko dosta polaže na izgled, a svojevremeno je i on furao imidž Bali bega. Ipak, kada su mu poručili da bez njih izgleda mlađe, Keba je obrijao je brkove i pustio bradicu.

Poznati sa „brkate liste" čekaju vas u galeriji koja sledi.  

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike