Obrt u slučaju jutjubera Janka koji se snimao sa lavom: Evo kako je izbegao krivičnu prijavu

05.10.2023

12:09

0

Policija je obavila pretres na dve lokacije

Obrt u slučaju jutjubera Janka koji se snimao sa lavom: Evo kako je izbegao krivičnu prijavu
Stefan Janković sa mladunčetom lava - Copyright Printscreen

Jutjuber Stefan Janković, poznatiji kao Janko optužen je da je prekrišio Zakon o dobrobiti životinja zbog spornog snimka na kome je sa mladunčetom lava. 

Javnost se uznemirila zbog ovih objava, pa je policija morala brzo da reaguje. Nakon što su nadležni organi obavili pretres na dve lokacije, utvrđeno je da nema zakonskog osnova za pokretanje krivične prijave.

U međuvremenu, Janko je priveden i saslušan, a tužilaštvo proverava njegovu odbranu.

- Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je nakon dostavljanja Izveštaja o postupanju MUP RS, DP, PU za grad Beograd, UKP, odeljenje za suzbijanje privrednog kriminala, a po zahtevu za prikupljanje potrebnih obaveštenja ovog tužilaštva, našlo da nema zakonskog osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv Stefana Jankovića, imajući u vidu da je utvrđeno da je isti navedenu životinju držao isključivo za potrebe snimanja video zapisa i potom je vratio vlasniku, a protiv kog je podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu i od kog je oduzeta životinja koja predstavlja strogo zaštićenu životinjsku vrstu - navodi se u saopštenju za "Blic".

Podsetimo, nedavno jemladunče lava pronađeno u Subotici i to u veoma lošem stanju. Zbog neadekvatne ishrane, ovo mladunče nije prepoznalo meso kao hranu, a o njemu se sada brinu u prihvatu Zoo vrta u Paliću. Međutim, poslednje vesti govore da nije u najboljem stanju, kao i da su joj bubrezi i jetra ugroženi. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike