Zvezde devedesetih o tome koji pevači su zaista pevali, a koji otvarali usta: Ona je pozajmljivala glas većini densera (FOTO)

03.10.2023

15:35

0

Zvezde devedesetih o tome koji pevači su zaista pevali, a koji otvarali usta: Ona je pozajmljivala glas većini densera (FOTO)
Slađa i Đole - Copyright YouTube/ Djogani

Tokom devedesetih godina najnormalnija stvar je bila da dens zvezde u svojim spotovima samo otvaraju usta, dok su im glas "pozajmljivali" vrhunski vokali poput Marije Mihajlović. 

Jedni od najpoznatijih dens grupa ovog doba "Đogani fantastiko" nikad nije praktikovao ovaj trend.

ATAImages/ M.M.
 

– Ne bih ja to osuđivao, to je tada išlo nekim dobrim tokom. Tada su nastajali veliki hitovi i svi su voleli to, a klincima nije bilo važno ko peva, već ceo nastup i energija – rekao je Đole Đogani, a njegova supruga Vesna dodaje: 

– Ne bih mogla da otvaram usta na nečiji tuđi glas, niti da ja pozajmljujem svoj za nekoga, čak i ne volim tuđe pesme da pevam – ističe pevačica.

I muzički par Sani i Natalija Trik Fx nisu koristili ovu metodu, ali tvrde da je to bila potpuno normalna stvar.

– Bila je to sjajna muzika, otvaračice su to odlično radile, ali to nije bio trend samo ovde već i u svetu, i ako to publici nije smetalo što bi meni – rekla je Natalija i dodala da je najčešće glas pozajmljivaa Marija Mihajlović. 

Printscreen/YouTube, Časlav Tomović
 

– Ja sam bio protivnik toga, ali oni su deo istorije muzičke industrije Srbije i to je tada bio trend– istakao je Sani.

Pevačica Slađa Alegro tada je započinjala karijeru u grupi "Frenki", ali iako je mnogima pevala prateće vokale, nikada nije u potpunosti zamenjivala nečiji glas. 

– Ja sam ’99. godine bile član tada veoma popularne grupe Frenki. Nisam imala ponudu da pevam za otvaračice, ali znam da sam u to vreme radila dosta u studiju, pevala prateće vokale, ali takvu ponudu nisam imala, i ne bih je ni prihvatila da jesam – rekla je Slađa

Antonio Ahel/ATAImages
 

Čuvena grupa Dr Iggy proslavila se numerom "Oči boje duge", a tvrdi da se ovog perioda priseća sa setom. 

- Sve te pesme su bile jako slušane i danas su. To je jedan zavidan rezultat, sa tim pesmama možete da imate 4,5 sati kvalitetnog programa, bez da se ijedna pesma ponovi – istakla je Tanja za Grand. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike