Kija Kockar o prvom danu na fakultetu! Otkrila da li su joj momci prilazili i šta očekuje od diplome: Vidim sebe kao sudiju

03.10.2023

08:30

6

Ona je otkrila kako se oseća kao brucoškinja i kakve savete su joj davale kolege

Kija Kockar o prvom danu na fakultetu! Otkrila da li su joj momci prilazili i šta očekuje od diplome: Vidim sebe kao sudiju
Kija Kockar - Copyright Instagram printscreen/kijakockar

Kristina Kija Kockar je od danas i zvanično student Pravnog fakulteta. Osim zvanja pevačice, voditeljke, ona u svoju biografiju upisuje i novi status studenta, a ubuduće možda i pravnika, ali i profesora.

Za srećan i uspešan početak na njenu adresu stiglo je i cveće, ali kako Kija kaže, pošiljalac nije napisao svoje ime, te je tako ostavila prostora da se nagađa da li je u pitanju tajni obožavalac, prijatelj ili ipak član porodice.

Privatna arhiva/Kristina Kija Kockar
Kija Kockar, dobila cveće

 

U razgovoru za 24sedam ona je otkrila kako joj je protekao prvi dan na Fakultetu, ali i upoznavanje sa kolegama. Ona nam je ispričala da li se neko od momaka osmelio da joj priđe. 

- Pa imali smo obraćanje dekana, ministarke prosvete i ministarke pravde. Najlepši deo je bio hor Obilić, koji je prvo izveo himnu Republike Srbije, himnu fakulteta i još dve prelepe pesme koje su bile u pratnji harmonike. Nisam očekivala da će toliko studenata doći jer nije obavezno ali čak 300 njih je stajalo van amfiteatra. Sutra počinju predavanja, i to dva u jednom danu. Iskreno baš se lepo osećam i jedva čekam da krenu predavanja, a ispita me je naravno strah, ali to je u januaru - kazala je Kija. 

Instagram printscreen/kijakockar
Kija Kockar, prvi dan na Pravnom fakultetu

 

Na pitanje kako su reagovali ostali studenti kada su je videli rekla je:                                                                                    
- Viđali su me na pripremi još u maju i upoznala sam dosta njih. Neki su isto brucoši, drugi su već ostale godine. I zaista su mi do sada uvek izlazili u susret i sa savetima, skriptama i da mogu da uvek računam na njih oko pomoći, to govorim za ove sa druge, treće...

Kako kaže prvog dana je sve prošlo kao po loju, a Kija nam je otkrila i da li se neko ohrabrio da joj se udvara već prvi dan, što je nju slatko nasmejalo.                                                                    

- Ne (smeh)! Ne treba mi dečko, ali svakako što više prijatelja sa fakulteta. Oni su mlađi od mene i prija mi njihova energija.     

ATAImages/Antonio Ahel
Kija Kockar

                                                                                                          

Naposletku smo Kiju pitali i kakve ambicije ima i da li sebe u budućnosti zamišlja kao pravnika i zapravo šta želi od fakultetske diplome.

- Ambicije su prvo da slušam predavanja, pa da položim ispite (smeh). Kao pravnika ne, ali kao advokata, sudiju, tužioca - da. Razlikuje se. A možda najviše kao profesora. Ali to je baš daleko i korak po korak. Svakako mogu sad sa svojim prethodnim fakultetom da budem profesor u srednjoj školi recimo. Ali što se tiče prava, jednog dana, profesor krivičnog prava - kazala je ona. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike