Pokrenuta istraga protiv Rasela Brenda: Nakon optužbi za silovanje, oglasila se policija

25.09.2023

22:12

0

Sve će biti propisno istraženo i provereno

Pokrenuta istraga protiv Rasela Brenda: Nakon optužbi za silovanje, oglasila se policija
Rasel Brend - Copyright Profimedia

Četiri žene nedavno su optužile komičara Rasela Brenda za seksualni napad, silovanje i emotivno zlostavljanje. Sada je tim povodom pokrenuta i istraga.

- Primili smo niz navoda o seksualnim deliktima u Londonu, ali i drugim mestima u zemlji i istražićemo ih. Svi prekršaji koji se pominju nisu noviji - navodi se u saopštenju britanske policije.

Prema rečima tih žena, sve se odigralo između 2006. i 2013. godine. Jedna od njih koja se predstavila kao Nađa, tvrdi da ju je primorao na odnos pet meseci posle razvoda od pevačice Kejti Peri u njegovom domu u Los Anđelesu.

Profimedia
Rasel Brend

Druga devojka, koja se predstavila kao Alis, navodno je imala samo 16 godina kada ju je Brend napao. Treća koja je istupila pod imenom Fibi radila je s njim u LA-u i ranije 2013. bili su i u kratkoj vezi. Vremenom, stvari su se i te kako promenile i  „sve je postalo nasilno".

Poslednja, četvrta devojka koja se oglasila je u stvari njegova bivša, Džordan Martin, koja je o svom iskustvu govorila i u knjizi koju je napisala, „kNot: Entanglement with a Celebrity".

Brend je demantovao optužbe i rekao da su njegovi odnosi bili "uvek sporazumni", a sada se ponovo oglasio i to detaljnijih saopštenjem.

- Bila je ovo uznemirujuća nedelja i hvala vam puno na podršci i na tome što ste doveli u pitanje informacije koje ste dobili. Do sada ste verovatno svesni da je britanska Vlada zatražila od velikih tehnoloških platformi da cenzurišu naš onlajn sadržaj - rekao je Rasel na početku obraćanja, a potom dodao:

- Neke onlajn platforme su se povinovale tom zahtevu. Ono što možda ne znate je da se to dešava u kontekstu zakona o bezbednosti na mreži – ovo je zakon Ujedinjenog Kraljevstva koji daje široka ovlašćenja za nadzor i cenzuru i taj zakon je već usvojen. Takođe ne mogu da zamislim da ste čuli za inicijativu pouzdanih vesti i sada, kao što je često slučaj kada se reč kao što je "pouzdano" koristi kao deo akronima za opisivanje neizabranog tela, poverenje je poslednja stvar koju treba da ponudite. Inicijativa za vesti od poverenja je saradnja između velikih tehnoloških i nasleđenih medijskih organizacija u cilju ciljanja, patroliranja, gušenja i zatvaranja nezavisnih medijskih organizacija poput ove rekao je između ostalog glumac u svom obraćanju.

Podsetimo, u vreme navodnih napada, Brend je bio voditelj za BBC Radio 2, Channel 4 i glumac u holivudskim filmovima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike