Tajna hita „Ti samo budi dovoljno daleko”: Trebalo je da ga otpeva Zdravko Čolić! Ljubavna priča kakva se ne zaboravlja

19.09.2023

08:30

0

Posvećena je jednoj ženi nesvakidašnje lepote

Tajna hita „Ti samo budi dovoljno daleko”: Trebalo je da ga otpeva Zdravko Čolić! Ljubavna priča kakva se ne zaboravlja
Zdravko Čolić - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Jedna od najpoznatijih rok balada „Ti samo budi dovoljno daleko” Generacije 5 pesma je zbog koje su mnogi takoreći „rezali vene”, pokušavali da prebole raskid, a Goranu Miloševiću iz pomentog sastava obeležila život. Iako je mnogi danas sa setom pevaju, malo ko zna pozadinu priče - kako je nastala ova numera i kome je posvećena.

Naime, prvobitno je bila pisana za Zdravka Čolića, a pošto ju je on odbio, ona je našla put do frontmena pomenute grupe, pa i publike. Posvećena je jednoj od najlepših žena bivše Jugoslavije i samoj ljubavi Gorana i Jelene Tinske. Zbog svog izgleda Milošević je bio poznat po nadimku Apolon, a njih dvoje su se upoznali na veoma zanimljiv način. 

Ljubavna priča Jelene i Gorana

„Generacija 5". ATAImages/M. K.
 

Jelenu je fotograf Miki Veličković fotografisao i, kada joj je doneo fotografije, tu su bile i neke s Goranom Miloševićem. Čim ih je pogledala, zaljubila se u njega. Tinska, takođe, nije gubila vreme - našla je njegov broj i kontaktirala ga. Međutim, on nije verovao da ga baš ona  zove, pa joj je spustio slušalicu.

Ipak, ona nije odustajala, a ubrzo je došlo i do njihovog prvog susreta.

Kada ju je Goran video, bila je to ljubav na prvi pogled. Beograd je mnogo pričao o ovom paru, a nazivali su ih i „najromantičnijim“. Jelena Tinska je tada pevala u rok grupi „Lutka“. Često su pevali jedno drugom, a kroz Beograd su se vozili na Goranovom motoru i na taj način privlačili pažnju gde god da se pojave.

Međutim, ova ljubav nije imala slavan kraj. Mediji su pisali da je Jelena uhvatila Gorana u krevetu sa drugom, a on se pravdao da je u pitanju samo stjuardesa koja je prespavala u njegovom tu. Bio je to najburniji period života Tinske. Koliko je ljubav bila velika govori i činjenica da joj je Goran posvetio jednu od najpopularnijih pesama Generacije 5 „Ti samo budi dovoljno daleko”.

- Ta pesma je bila namenjena Zdravku Čoliću. Čola tu pesmu nije prihvatio i ona dođe u naše ruke. I mi shvatimo da ona može da bude romantična pesma, jer svi su je svi izvdoili u nekakvom brzom tempu. Mi to napravimo kao singl i stavimo na B stranu. Na A strani je bila pesma „Umoran od svega”. Tito umire, radio kreće da pušta te singlice sa B strane jer su to bile balade, i kreće lavina. Svi kreću da se raspituju ko smo, počinju da nas hvale - otkrio je Dragoljub Ilić Ilke svojevremeno za „Probudi se”.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike