Tajna Džibonijeve pesme „Libar”: Napisala ju je pevačica sa 17 godina, a potom je završila u njegovom spotu

04.02.2023

23:31

0

Pevačica je otkrila da te reči za nju imaju poseban smisao

Tajna Džibonijeve pesme „Libar”: Napisala ju je pevačica sa 17 godina, a potom je završila u njegovom spotu
Džiboni - Copyright Z. Milutinovic/ATAImages

Stari hitovi naših muzičkih zvezda obično kriju velike tajne. Neke pesme su nastale zbog propalih ljubavi, svađa, dok su druge nastale sasvim slučajno i bez ikakvog povoda. 

Numera Zlatana Stipišića Džibonija „Libar” nastala je 2001. godine, a u ovoj pesmi postoji deo koji nije na jezicima sa prostora bivše Jugoslavije, ali koji je lako pamtljiv. 

Deo ove numere je napisala Martina Vrbos, koja je tada imala 17 godina, a Džiboni ju je pozvao da bude i deo njegovog spota.

Z. Milutinovic/ATAImages
Džiboni

- Ja uopšte nisam mogao to da povežem. Bila si mala u spotu Džibonija za pesmu "Libar". Ona je jedna od devojaka iz "bube" - rekao je voditelj Ognjen Amidžić Martini Vrbos i potom otkrio da je Martina napisala čak i deo pesme, koji on lično zove "vilenjaci iz Gospodara prstenova".

Pevačica je potom objasnila kako je došlo do saradnje sa Džbionijem.

- Džiboni je produhovljen tip, to uvek prolazi. On je zvao, a ja sam bila klinka. Tražio je nešto što zvuči kako francuski, a nije francuski. Sve je bilo vrlo posebno - rekla je Martina u emisiji Amidži šou, istakavši da ovi stihovi nemaju posebno značenje, te da je svako doživljava na svoj način. 

Printscreen Youtube/AmiG Show
Martina Vrbos

 

- Uvek je bilo da pustiš slušaocima da sami odrede šta im to znači. Kada bih ti ja rekla šta meni znači, ta pesma mi izgubila smisao - rekla je Martina kroz smeh.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike