Voditeljka devet puta išla na vantelesnu oplodnju, pa postala majka! Imala je 49 godina: Ponekad se uštinem, da proverim da nije san!

15.09.2023

18:15

0

Za ostvarenje velikog sna i te kako se namučila

Voditeljka devet puta išla na vantelesnu oplodnju, pa postala majka! Imala je 49 godina: Ponekad se uštinem, da proverim da nije san!
Tatjana Ferendino Maksimović - Copyright Printscreen / RTV BK telecom, BK televizija Karic

Nekadašnja voditeljka, a danas stručnjak za odnose sa javnošću, Tatjana Ferendino Maksimović, imala je ogromnu želju da se ostvari i kao majka. Međutim, kada su suprug i ona odlučili da svoju ljubav tako i krunišu, nisu ni slutili kakav je pred njima put.

Tatjana je, naime, devet puta išla na vantelesnu oplodnju i tek ta poslednja bila je uspešna. Ona je u tom trenutku imala 49 godina.

- Od samog početka, kada smo shvatili da smo jedno za drugo, želeli smo decu, ali nismo mogli ni da naslutimo da će put do ostvarenja naših snova trajati toliko dugo - prokomentarisala je svojevremeno za „Gloriju" ona, koja je svoju borbu za potomstvo počela oko deceniju ranije, kada je po prvi put potražila pomoć u jednoj klinici za VTO.

- Svi rezultati su bili u redu, ali posavetovali su nas, s obzirom na moje godine, a tada sam imala 38, da bi bilo dobro da razmislimo o vantelesnoj oplodnji - istakla je ona, za koju je sve to bio ogroman stres.

Dobila je čak 80 injekcija za stimulisanje jajnih ćelija i na kraju nije uspelo.

- Drugi put je dalo rezultata, imala sam veliki broj jajnih ćelija, ali na žalost, trudnoća se nije održala - otvorila je dušu Tanja, koja je sa namerom da postane majka zatim šest puta odlazila i do Praga.

Još tri trudnoće završile su se bile pobačajem.

„Velika je to tuga i razočaranje..."

Tatjana Ferendino Maksimović, Youtube screenshot / RTV BK telecom, BK televizija Karic
 

- Bilo mi je jasno da to nije ništa kad neko ima 22 godine, ali u mojim godinama je bilo i te kako nešto. Postavljala sam sebi hiljadu pitanja, uporno tražila odgovore, ali nije ih bilo. I kada kreneš da brojiš, umoriš se dok stigneš do devet, a kamoli kada se radi o procesima oplodnje. To su zapravo meseci priprema, pa posle intervencije veliko iščekivanje da li će uspeti, a onda ogromna tuga i razočaranje kad se to ne dogodi - objašnjavala je.

Suprug joj je, međutim, bio ogromna podrška i to joj je svakako prijalo. Deveti počušaj, zatim, u njenoj 49. godini, bio je uspešan, ali ona se opustila tek pošto se porodila.

- Opustila sam se tek u bolnici posle porođaja. Kosta (Konstantin) je na rođenju dobio čistu desetku, a supurg i ja smo, napokon, nakon toliko muka, mogli da odahnemo. Ponekad se uštinem da proverim da nije san. Zapitam se da li je moguće da sam mama, da smo sve pregurali - kazala je proslavljena voditeljka, pišu pomenuti mediji.

Tatjana se porodila 2017. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike