Evo kako o Žiki Jakšiću pričaju meštani u Budilovini: Ovde ga je kao malog baka čuvala, dok su mu roditelji radili!

10.09.2023

19:09

0

Njihovo dvorište svojevremeno je važilo za najveselije

Evo kako o Žiki Jakšiću pričaju meštani u Budilovini: Ovde ga je kao malog baka čuvala, dok su mu roditelji radili!
Žika Jakšić - Copyright ATAImages/Milan Maričić

Voditelj Žika Jakšić rođen je 1964. godine u Aleksandrovcu, međutim, dosta je vremena kao mali provodio i u selu Budilovina, nadomak Brusa. Tu ga je zajedno sa bratom Vladimirom čuvala baka, dok su mu roditelji bili na poslu, piše „Kurir" i, njihovo dvorište važilo je za jedno od najveselijih. Danas, međutim, kako su se mnoge stvari izmenile, mala stara prizemna kuća gotovo da se i ne vidi od trnja i trave.

Meštani, s druge strane, svakako se sećaju današnjeg televizijskog lica, kao i članova njegove porodice. Pojedinci ne kriju i da bi voleli češće da im svraća, pošto su njegovi veliki fanovi.

- Kad njih nema, bar ste vi svratili (smeh). Znate kako, ovo je nekada bilo selo sa mnogo dece i porodica, sad je tako kako jeste, svi su otišli u grad i u neke bolje opštine...

- Mi koji smo ostali, stari meštani i dan-danas se sećamo tih srećnih dana kao da su juče bili. Žika i njegov brat su ovde proveli detinjstvo. Njihova majka radila je u mestu pored našeg sela, pa ih je baka čuvala. Danas, kao što vidite, sve je uraslo, kuća se jedva vidi od ovog trnja, a kapija zarđala. Njegov brat je bio pre par godina, međutim Žiku nismo videli odavno - kazao je jedan stariji čovek za pomenute medije, pa onda dodao:

Žika Jakšić, ATAImages/ Antonio Ahel
 

- Bilo bi lepo kada bi održavali ovo. Ipak su odavde potekli, a jasno nam je da kod njih ne vlada finansijska kriza pa da im možda to predstavlja problem da očuvaju mesto gde su proveli detinjstvo. Mi Žiku volimo i verno pratimo njegove emisije, ali bi voleli da ga nekad vidimo i uživo - zaključio je on.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike