Žika Jakšić će nastaviti da studira na fakultetu koji nije završio, ali tek u 70. godini: Nikad nije kasno!

05.06.2023

14:34

0

Sve je iznenadio odlukom

Žika Jakšić će nastaviti da studira na fakultetu koji nije završio, ali tek u 70. godini: Nikad nije kasno!
Žika Jakšić - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Žika Jakšić se ceo život bavi muzikom, a fakultet koji je svojevremeno upisao, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu, nikad nije završio. Međutim, on ne bi voleo da to tako i ostane, već je otkrio da je sebi zacrtao cilj i to - u sedamdesetoj godini.

Jakšić ima 59 godina, te smatra da mu za desetak godina neće biti loše da završi započeto, ističući da je obrazovanje važno.

– Nisam završio fakultet i hoću da ga završim, samo sam ostavio to kada budem napunio 70! Sebi sam to obećao, a u međuvremenu sam postao "poluakademik" jer sam preveo jednu knjigu, a sada pišem jednu knjigu da budem pravi akademik. Znači, slava obrazovanju – otkrio je Žika u emisiji "Nikad nije kasno".

ATAImages/ Antonio Ahel
Žika Jakšić

On je istakao da je mnoge mlade pevače i pevačice savetovao da ne prave istu grešku koju je i on, kada je odlučio da započne i svu energiju usmeri ka biznisu, umesto ka obrazovanju.

– Često kažem mladim pevačima: "Nije problem da pevaš, ali obrazuj se, duguješ sebi to. Stani, pare će da se zarade ako imaš talenat, ali obrazovanje svaki čovek treba da ima – zaključio je Jakšić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike