Zvezda „Granda" braniće se sa slobode! Oglasilo se tužilaštvo akonto slučaja Mahira Petrovića, osumnjičenog za ubistvo pešaka

01.09.2023

12:25

0

Prema obezbeđenim dokazima, navodi se, nije neophodno predlagati mu meru pritvora

Zvezda „Granda" braniće se sa slobode! Oglasilo se tužilaštvo akonto slučaja Mahira Petrovića, osumnjičenog za ubistvo pešaka
Mahir Petrović - Copyright Printscreen „Zvezde Granda"

Nekadašnji učesnik „Zvezda Granda", Mahir Petrović, koji je osumnjičen da je 31. jula u Gornjem Vakufu "audijem" usmrtio pešaka, pa pobegao s lica mesta, neće boraviti u pritvoru. Prema daljim rečima tužilaštva Srednjobosanskog kantona za „Avaz", on će se zajedno s ocem Irfanom koji mu je, kako se navodilo, pomagao da ukloni tragove, da se brani sa slobode.

Kako se ističe - nije bilo neophodno predlagati meru zadržavanja u pritvoru, prema obezbeđenim dokazima.

- Tužilaštvo provodi istragu protiv M.P. zbog krivičnog dela teška krivična dela protiv sigurnosti javnog prometa i neukazivanje pomoći osobi povređenoj u saobraćajnoj nesreći, dok se I.P. tereti za krivično delo pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog dela - navodi se u odgovoru za pomenute medije iz tužilaštva, pa se zatim dodaje:

- Tužilaštvo je u saradnji s policijom obezbedilo dokaze, te ocenilo da nije neophodno predlagati meru pritvora. Inače, stav je sudske prakse da je ovo restriktivna mera i primenjuje se samo u situacijama koje su propisane Zakonom o krivičnom postupku Federacije Bosne i Hercegovine.

Podsetimo, 31. jula 2023. godine u PS Gornji Vakuf - Uskoplje je prijavljeno da se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je stradao pešak J.B, dok je vozač putničkog motornog vozila pobegao s mesta nesreće.

 

 

- Operativnim radom na terenu policijski službenici PU Bugojno su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetog krivičnog dela M.P, rođen 1997. godine, iz Gornji Vakuf-Uskoplja, koji je u trenutku saobraćajne nesreće upravljao putničkim motornim vozilom marke Audi, dok je za krivično delo pomoć počinitelju posle učinjenog krivičnog dela osumnjičen I.P, rođen 1972. godine, iz Gornji Vakuf-Uskoplja - navodi se u saopštenju MUP-a SBK.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike