Uhapšenom Mahiru Petroviću preti 15 godina robije zbog ubistva! Pobegao je sa mesta nesreće, otac sve pokušao da zataška

31.08.2023

16:55

0

I njegovog oca čeka kazna

Uhapšenom Mahiru Petroviću preti 15 godina robije zbog ubistva! Pobegao je sa mesta nesreće, otac sve pokušao da zataška
Mahir Petrović - Copyright Instagram screenshot / mahirpetrovic

Mahiru Petroviću, učesniku „Zvezda Granda” koji je usmrtio pešaka, a potom pobegao sa mesta preti zatvorska kazna od 15 godina.

Kakva će posledice snositi Mahir, proceniće sud, a faktori koji utiču na ovakvu odluku su sledeći: 

- Bilo je takvih slučajeva u našoj praksi. Kazna zavisi od mnogo stvari, mora se utvrditi kako je došlo do nesreće, šta se sve dogodilo, u kakvom stanju je bio vozač. Maksimalna zaprećena kazna za to delo, pošto je smrtni ishod, iznosi 15 godina. Što se tiče dela koje je, kako ste mi rekli, počinio njegov otac, ne mogu tačno da vam kažem jer se tu tek ne znaju okolnosti. Svakako je i prikrivanje dela krivično delo i zaprećena je kazna zatvora - rekao je advokat za Kurir. 

Printscreen „Zvezde Granda"
Mahir Petrović

Podsetimo, pevač je u Gornjem Vakufu-Uskoplju 31. jula i usmrtio pešaka J. B. Nastradali je sahranjen nekoliko dana kasnije, a tek se pre dva dana je policija saznala ko je izazvao ovaj incident sa smrtnim ishodom. 

Kako se ranije navodilo, pevače otac Irfan Petrović je pokušavao da sakrije sinovljev zločin. Danima obilazio auto-otpade kako bi zamenio delove na automobilu kojim je Mahir usmrtio muškarca.

Pevač je, navodno, bio u alkoholisanom stanju kada se dogodila nesreća.

- Operativnim radom na terenu policijski službenici PU Bugojno došli su do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetog krivičnog dela M. P., rođen 1997. godine, iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, koji je u trenutku saobraćajne nesreće upravljao putničkim motornim vozilom marke "Audi", dok je za krivično delo pomoć počinitelju posle učinjenog krivičnog dela osumnjičen I. P., rođen 1972. godine, iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja - navodi se u saopštenju MUP SBK.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike