Milan Stanković ipak nije postao iskušenik u manastiru: "Mora da prođe još vremena"

31.08.2023

12:49

0

Ranije se oglasio i monah manastira Podmaine u Budvi

Milan Stanković ipak nije postao iskušenik u manastiru: "Mora da prođe još vremena"
Milan Stanković - Copyright Printscreen/Facebook/Центар за културу "Небојша Глоговац" Невесиње

Milan Stanković stalno je u žiži javnosti zbog svoje odluke da se posveti veri, a o njegovim iskušeničkim danima sada su počeli da govore i monasi koji su ga upoznali.

Nekadašnji pevač "Zvezda Granda" je tako 28. avgusta, na Veliku Gospojinu, trebalo da postane iskušenik manastira Podmaine u Budvi, a sada je otkriven i razlog zašto do toga nije došlo.

Pevač nije prisustvovao liturgiji na dan manastirske slave, koju je služio mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, a na kojoj su zamonašena četvorica drugih iskušenika, dok su dvojica dobila blagoslov da postanu iskušenici i obučeni su u mantije. Upravo u ovom činu je trebalo da učestvuje i Milan, ali je to odloženo zbog odluke bratstva.

 

Podsetimo, kako je Kurir ranije preneo, Stanković je trebalo na veliki praznik krajem avgusta da se zamonaši, a monah pomenutog manastira je otkrio da mora još da se usavršava da bi započeo takav život.

ATAImages/Antonio Ahel
Milan Stanković

- Brat Milan nije bio u manastiru tokom ovog leta, bio je za vreme velikog vaskršnjeg posta. Iako je imao, a i dalje ima želju da krene monaškim putem, stav igumana i bratije je da je ipak još rano da zvanično bude pridodat kao iskušenik, tj. našem bratstvu. Mora da prođe još vremena. Milan mora da nauči da se još više usavršava u trpljenju i molitvi. To je za njegovo duhovno dobro. Milan je tu odluku prihvatio kao blagoslov, što i jeste. Najavio se ocu igumanu da će doći sad za vreme gospojinskog posta, da nam pomogne u poslušanjima pred manastirsku slavu, koja je 28. avgusta. U ovom periodu imamo puno poseta i posla, tako da će nam biti od pomoći - rekao je monah, koji se dotkao i Milanovog boravka u manastiru.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike