Otkriveno zbog čega je Darko Lazić divljao u policijskoj stanici

23.08.2023

21:20

0

Nije mu bilo svejedno kad su mu saopštili odluku

Otkriveno zbog čega je Darko Lazić divljao u policijskoj stanici
Darko Lazić - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Pevač Darko Lazić imao je udes na deonici auto-puta kroz Beograd kada se kolima sudario sa kombijem. Nakon saobraćajne nezgode dao je izjavu dežurnom policijskom osoblju, a potom je upućen kod sudije za prekršaje, gde je pravio haos

Naime, Lazić je u policijskoj stanici vikao, kada su mu nadležni saopštili da će biti uhapšen, jer je u Srbiji vozio sa dozvolom iz Češke, što nije legitimno, budući da je pevaču oduzeta srpska vozačka dozvola i zabranjeno mu je da upravlja vozilom sve do februara naredne godine. 

ATAImages/Antonio Ahel
Darko Lazić

Kako navodi Kurir, Lazić se pravdao i izvinjavao, govoreći kako on nije upoznat sa tim da sa inostranom dozvolom ne može da vozi u Srbiji. 

Inače, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović oglasio se i otkrio kakav je prekršaj napravio pevač.

Printscreen Youtube/ amigshow
Darko Lazić

- Ukoliko je tačno da je Darku oduzeta dozvola, nije važno da li ima dozvolu Češke, njemu je zabranjeno da upravlja motornim vozilom na teritoriji Srbije. Ukoliko osoba ima dvojno državljanstvno onda ga naše zakonodavstvo prepoznaje isključivo kao domaćeg državljanina. Tako da nije od značaja da li on ima dozvolu druge države ukoliko ima vozačku izdatu u Republici Srbiji - ispričao je Okanović i dodao:

- To se odnosi i na onoga ko nema dvojno državljanstvo, ali ima dve ili više vozačke dozvole. Dakle, na teritorii Srbije je bitna samo vozačka dozvola Srbije i sve zabrane i posledice se odnose isključivo na vozačku dozvolu koja je izdata u Srbiji - ispričao je on.

Podsetimo, prilikom kontrole alkotesta, Lazić nije imao alkohola u krvi, što je povoljno uticalo na kaznu koja mu sledi. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike