„Kad god me za to neko pita, automatski mi krenu suze..." Sanja Đorđević otvorila dušu: Ovako je u stvari odrastala u Bosni!

19.08.2023

08:45

0

Kao devojčica je, kaže, bila prilično nestašna i sve je sekirala, ali sestra ju je čuvala

„Kad god me za to neko pita, automatski mi krenu suze..." Sanja Đorđević otvorila dušu: Ovako je u stvari odrastala u Bosni!
Sanja Đorđević - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Sanja Đorđević se poslednjih godina uopšte ne eksponira tako često u javnosti, a posebno ne govori o svojoj privatnosti. Jednom prilikom, međutim, objasnila je da period odrastanja nosi u najlepšem sećanju i uprkos tome što je nju i njenu porodicu kasnije u Sarajevu zadesila velika teskoba.

„Je l' ovo sve naše?"

– Sećam se prvog dolaska u Sarajevo, kako smo trčali iz sobe u sobu i znam da je moja sestra pitala tatu: „Jel ovo sve naše?“ Živeli smo u ogromnoj kući, kao dvorac. Rasla sam u velikoj porodici, imam tri sestre. Tata Crnogorac, mama Crnogorka, želeli su sina i onda je Goga bila neplanirana i ona je jedina dobila sinove – objašnjavala je za „Grand" svojevremeno pevačica, koja je zatim razvukla osmeh na pitanje kakvo joj je bilo detinjstvo, priznajući da bi ipak zaplakala.

- Najlepše na svetu. To pitanje kada mi neko postavi, automatski mi krenu suze. To je bio, kao i svakom detetu, najlepši period života, kada nemate brige. Ja sam bila jedno dete živahno, mnogo su se sekirali oko mene, bila sam nestašna, na svoju ruku, sestre su uvek bile tu; starija da me zaštiti, u nju sam gledala kao u ikonu - naglasila je bila Sanja.

Kao mala, takođe, dosta je vremena provodila i u komšiluku. Svi oni su je gledali kao svoju, jer je takav bio kraj u kom se odomaćila. I posle toliko godina, zato, nije joj jasno kako je došlo do strašnih dešavanja.

- Kako je došao rat, nikome neće biti jasno, zato što smo mi toliko lepo živeli, toliko smo se voleli... Ja sam odrasla u pravoslavnoj porodici. Slavili smo Božić, Svetog Nikolu i prijatelji su nam dolazili. Muslimani i katolici, druge veroispovesti. Ja sam išla kod teta Vezire na Bajram, jedva sam čekala baklavu. Kod teta Vinke sam išla 10, 15 dana ranije na farbana jaja. Mi smo toliko lepo živeli, voleli se i družili... – prisećala se za pomenute medije ona, sa setom.

Sanja Đorđević, ATAImages/M. M.
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike