Karleušin tim uzvraća udarac! Oglasili se nakon što je Lukas uklonio njihov duet i optužio je da mu duguje silne pare! (FOTO)

14.06.2022

15:26

0

Autor: Marija Mitić

Kako navodi menadžer JK, video za pesmu "Bankina" nije monetizovan i pripadao je Grand produkciji

Karleušin tim uzvraća udarac! Oglasili se nakon što je Lukas uklonio njihov duet i optužio je da mu duguje silne pare! (FOTO)
lukas karleusa - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Jelena Karleuša i Aca Lukas na društvenim mrežama dva dana su vodili rat, koji je kulminirao time što je njihov duet, pesma "Bankina", uklonjena sa Jutjuba. Naime, Aca i njegova produkcijska kuća "Hype" optužili su Karleušu da im duguje deo novca koji je zaradila upravo od pregleda na Jutjubu za ovu pesmu, s obzirom da je ona bila na njenom kanalu. 

Ovim povodom sada se oglasio i Jelenin menadžer, Zoran Birtašević, koji kaže da su sva prava na pesmu Jelenina, s obzirom da ih je kupila, kao i da je jedina koja je u ovu pesmu uložila novac. On je takođe naglasio i da je ovaj video pripadao Grand produkciji.

- Pesma "Bankina" skinuta je protivpravno sa Jutjuba. U pitanju je bespravno uklanjanje pesme koja će uskoro biti vraćena. Kompletan fonogram je u vlasništvu Jelene Karleuše.

Printscreen Instagram/karleusastar
Objava Zorana Birtaševića o pesmi "Bankina"

- Autori su pesmu pravili i napisali za JK. Vizual, kao i sav materijal, naručen je, realizovan i kreniran od strane JK i njenih saradnika. A.L. je gost u pesmi i sa autorskim delom. Osim što učestvuje kao interpretator nije imao veze, svoja prava, i naknadu, kao jedan od interpretatora, ostvaruje putem organizacije "pi".

- Nikakav specijalni zahtev o uslugama sradnje od strane A.L. nije iznet porilikom saradnje. Jutjub klip "Bankina" performans nije monetizovan jer se radi o delu emisije "Zvezde Granda", čiji videogram pripada Grandu - naveo je Birtašević.

- Kako god, klip će biti vraćen čim Jutjub bude uradio "rivju" - zaključio je Jelenin prijatelj i menadžer.

Podsetimo, sukob Jelene i Ace ovih dana nastao je jer su imali oprečne stavove povodom afere Ane Nikolić i Milice Pavlović, pesme "Provereno", a stvar se tiče upravo autorskih prava. Sve je kulminiralo uklanjanjem dueta, na Acinu inicijativu.

ATAImages/ Antonio Ahel
Jelena Karleuša, Aca Lukas

Iz Lukasovog tima prethodno su saopštili da im Jelena duguje novac za duetsku pesmu koju su snimili 2017. godine.

- Na zahtev producentsko-menadžerskog tima Ace Lukasa Jutjub je uklonio pesmu ,,Bankina” sa kanala pevačice Jelene Karleuše koju je ona monetizovala i naplaćivala zahvaljujući Acinom učešću u pesmi.

- Lukas i njegov tim nisu nikada naplatili ni dinara od pomenute pesme kao ni od nekih drugih pevačica. Odluka je doneta iz komercijalnih razloga i niko više neće moći da iskorišćava i zarađuje na brendu Aca Lukas osim samog Ace i njegove matične produkcijske kuće Hype production.

- Procenjuje se da je Karleuša zahvaljujući Lukasu zaradila neosnovano od pesme Bankina 100.000 evra, a da Lukasu nije isplatila ni dinara - navedeno je u zvaničnom saopštenju Hype produkcije.

Iako Lukas i njegov tim tvrde da od ove pesme nisu zaradili ni dinar, te da je Jelena ubirala plodove zajedničkog truda, postavlja se pitanje da li su za to i imali prostora, s obzirom na ovo Zoranovo saopštenje. Bilo kako bilo, javnost će sigurno uskoro saznati istinu i ko je u pravu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike