„Slatka mala lažljivica" dan-danas pamti: Lekari je godinama krivili što se nekontrolisano goji, a evo šta je u stvari bio problem!

10.08.2023

16:43

0

To ju je posebno mučilo

„Slatka mala lažljivica" dan-danas pamti: Lekari je godinama krivili što se nekontrolisano goji, a evo šta je u stvari bio problem!
Saša Piters - Copyright Profimedia

Pre nego što joj je saopšteno da ima PCOS (sindrom policističnih jajnika), glumica Saša Piters, Alison Dilorentis iz serije „Slatke male lažljivice", u očima većine svojih lekara bila je glavni krivac za to što se gotovo nekontrolisano i za samo godinu dana ugojila 32 kilograma. Tada, inače, bila je u jeku svoje slave u „Lažljivicama" i svaka njena promena i te kako je ostala zabeležena.

U jednom trenutku izgledala je i značajno starije o svojih koleginica, što joj je takođe predstavljalo veliki problem, na poslovnom polju.

Saša u seriji „Slatke male lažljivice", Profimedia
 

- Mislim da sam imala 15, 16 godina pošto je metabolizam počeo ozbiljno da mi se menja i da ja sama to vidim - počela je ona u podkastu „The Squeeze", pa dodala kako joj je sa sedamnaest kilaža „skočila bez ikakvog posebnog razloga".

Lekari, pak, nisu bili u mogućnosti da joj postave dijagnozu uprkos prilično jasnim simptomima. Išla je kod čak 15 ginekologa i većina je - samo upirala prstom u nju, verujući „da ih samo ne sluša".

- Nikada u životu nisam imala redovan ciklus i svi su bili u fazonu kako će se to srediti samo, jer sam još mlada. Stalno bi me uveravali da ne brinem. I teško mi je padalo kada bi mislili da generalno ne slušam njihove savete i da se zato gojim. Ja sam radila sve po pe-esu, ali ništa nije delovalo. Samo bi postajalo gore, što me je i zbunjivalo - istakla je ona.

Tek endokrinolog joj je pružio pravu ruku pomoći.

Saša Piters, Profimedia
 

- Nisam imala pojma šta je to (PCOS), a kako sam shvatila prilično je lako doći do ove dijagnoze, pa sam se iznervirala što prethodni doktori nisu - iskrena je bila ona, koja je uspela da nađe način da sa svime živi sasvim normalan život.

Šta više, lako je uspela i da se ostvari kao majka, iako većina žena s policističnim jajnicima uglavnom ima problema u tom domenu. Sa suprugom Hadsonom Šiferom 2018. godine dobila je sina Hendiksa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike