ISPRAVKA: Mlada influenserka Lil Tay je ŽIVA - vest o smrti nje i njenog brata je dezinformacija

09.08.2023

19:44

0

Porodica se oglasila na društvenim mrežama zvaničnim saopštenjem

ISPRAVKA: Mlada influenserka Lil Tay je ŽIVA - vest o smrti nje i njenog brata je dezinformacija
Lil Tej - Copyright Printscreen/Youtube/Zach Sang Show Clips

Lažna vest o smrti mlade influenserke potresla je javnost.

Analizom portala raskrinkavanje.ba utvrđeno je da sadržaj na našem portalu  vezan za lažnu, odnosno demantovanu vest, o smrti mlade influenserke predstavlja grešku.

Na Instagram profilu poznate influenserke Lil Tay je 9.8.2023. godine objavljena lažna izjava porodice u kojoj se navodi da je ova influenserka iznenada i tragično umrla. Objava je obrisana, a dan posle lažne izjave, Lil Tay je dala izjavu za TMZ u kojoj je porekla navode o smrti nje i njenog brata, tvrdeći da su oboje živi i na sigurnom, te da joj je Instagram profil bio hakovan.

Portal 24sedam se izvinjava svojim čitaocima zbog prenošenja informacija za koje je u navedenoj analizi utvrđeno da se radi o grešci

Naslov i sadržaj našeg članka su izmenjeni tako da nevosmisleno ukajzuju da je reč o lažnoj vesti.

Na Instagram nalogu mlade influenserke Lil Tay je 9.8.2023. godine objavljena lažna izjava porodice u kojoj se navodi da je ova influenserka iznenada i tragično umrla.

U ovoj lažnoj objavi se navodi da je pored nje nastradao i njen brat, međutim ubrzo je ustanovljeno da je ova vest lažna, te da su i influeserka i njen brat živi ina sigurnom, a objava je obrisana. Lil Tay je izjavila da je njen profil hakovan te da je lažna objava rezultat toga.

Međutim, policija u Kanadi i SAD ukazala je odmah mogućnost da se radi o lažnoj vesti, što je ubrzo i utvrđeno. Iz policije su medijima tada otkrili da  nije otvorena istraga niti je primila izveštaje o iznenadnoj smrti.

Kancelarija mrtvozornika okruga Los Anđeles rekla je za "The Daili Beast" da nemaju evidenciju o Kler Houp, Kler Ejlin Či Houp ili njenom bratu Džejsonu Tijanu u svom sistemu. Štaviše, policijska uprava u Vankuveru, gde se verovalo da je Kler živela od 2021. godine, rekla je da takođe nije primila izveštaje o njihovoj smrti.

- Za sada nismo svesni i ne istražujemo - rekao je posle lažne objave o smrti influenserke PD za "The Daili Beast".

"Insajder" i "San" objavili su kako lokalne vlasti u Los Anđelesu i Vankuveru, gde je reperka tinejdžerka ranije živela, kažu da takođe "nemaju evidenciju o njenoj ili smrti njenog brata i sestre".

Još jedan dokaz o tome da se radi o lažnoj vesti o smrti je to da ni otac Lil Tej, kao ni njen bivši menadžer, nisu tada potvrdili njenu navodnu smrt. 

Bonus video: 

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike