Tragaču iz „Potere" su prve pare doneli stripovi, a bio je i vrsan muzičar: Evo kako je tada izgledao! (FOTO)

05.08.2023

11:20

0

Bend koji je najpre osnovao nosio je naziv „Morbidi i mnoći" i svakako je naređao uspehe

Tragaču iz „Potere" su prve pare doneli stripovi, a bio je i vrsan muzičar: Evo kako je tada izgledao! (FOTO)
Milorad Milinković - Copyright ATAImages/Stefan Tomašević

Milorad Milinković je, osim kao reditelj, scenarista, javnosti svakako poznat kao tragač iz „Potere". Međutim, on je mnogo šta još radio i to uspešno.

Primera radi, 1985. godine, Milorad je osnovao bend „Morbidi i mnoći". Društvo su mu u istom pravili Mario Surjan, nekadašnji član „Radosti Evrope", Dejan Stefanović iz „Duha Nibora", te Sterije Tolić (bubanj i udaraljke)...

Kasnije, pokazao se i u „Big sex-u", kao i u „Zmajevima" s kojima je 2003. godine izdao i album.

Sa druge strane, iako mu je zvaničan, prvi posao, bio vezan za ono za šta se i školovao (režiju), prvi novac je zaradio prodajući stripove na ulici.

- Još u osnovnoj školi, recimo u četvrtom razredu, počeo sam da prodajem stripove u Knez Mihailovoj ulici u centru Beograda. U to vreme, to su radili baš svi moji vršnjaci. Jedino nikad nisam hteo da prodam „Alana Forda", već sam to zadržavao za sebe. Mnogo volim taj strip i sakupljao sam sve epizode. Stripove poput „Kapetana Marka" i ostalih junaka koji su bili popularni u to vreme voleo sam da pročitam, a kad ih izgustiram onda ih i preprodam. To nam je bila zanimacija, družili smo se na ulicama i ponešto zarađivali - istakao je bio Miloran, prenosili su mediji pisanje „Infostuda", a on je zatim dodao kako je kasnije s društvom bio i „podigao igru na viši nivo", pa su kao i stripove na ulici prodavali i udžbenike.

- ...Tada nije bilo uređenih štandova u gradu za tu namenu kao danas, nego samo izađeš na ulicu i prodaješ. Od novca koji smo zarađivali mogli smo da odemo na sladoled ili kupimo neku ploču. Za nas u to vreme sasvim dovoljno - izjavio je jednom prilikom Milinković.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike