Udarci se samo nižu! Sud u Londonu odlučio, princ Hari izgubio bitku protiv tabloida i radnika Bakingemske palate: Evo šta ga sada čeka

28.07.2023

12:15

0

Sudija smatrao da nema dovoljno da potkrepi svoje tvrdnje

Udarci se samo nižu! Sud u Londonu odlučio, princ Hari izgubio bitku protiv tabloida i radnika Bakingemske palate: Evo šta ga sada čeka
Princ Hari - Copyright AP Photo/Frank Augstein

Optužbe princa Harija protiv britanskih novina "Dejli Mirora" odbačene su u četvrtak.

Princ Hari je tvrdio, naime, da je postajao tajni sporazum između određenih ljudi u Bakingemskoj palati i ovih novina, kako bi na ilegalan način prikupljali informacije o njemu, tačnije hakovanjem njegovog telefona.

AP Photo/Alberto Pezzali
Princ Hari

U presudi, koja je izazvala veliku pažnju javnosti, sudija je jasno stavio do znanja da Harijev slučaj "nije ni približno dostigao prag uverljivosti potreban da bi se potkrepile tako ozbiljne tvrdnje".

Kako se navodilo, prinčeve tvrdnje došle su kasno jer, po zakonu, on je imao šest godina da pokrene zakonski postupak za ovakve aktivnosti.

Hari je rekao da bi to i izneo ranije u javnost, ali da ga je "tajni sporazum" u Bakingemskoj palati 2012. godine u tome sprečio. On je tvrdio da mu je bio hakovan telefon, ali mu to nije prošlo na sudu. 

AP Photo/Kin Cheung
Princ Hari

Ali, što se tiče ostatka Harijevog slučaja - da su na ilegalan način prikupljane informacije o njemu, kao što su istrage privatnih istražitelja, to ostaje na snazi, a suđenje je zakazano za januar. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike