Princ Hari: Osećao bih nepravdu kada bi sud ocenio da nisam bio žrtva hakovanja

07.06.2023

14:37

0

Hari je skoro pet sati ispitivan na sudu

Princ Hari: Osećao bih nepravdu kada bi sud ocenio da nisam bio žrtva hakovanja
Copyright AP Photo/Alberto Pezzali

Britanski princ Hari rekao je da je hakovanje telefona izvedeno na velikom nivou u britanskoj štampi i da bi on osećao nepravdu kada bi Viši sud u Londonu ocenio da nije bio žrtva.

Hari, prvi visoki član kraljevske porodice koji je svedočio pred sudom u više od 130 godina, bio je pod "unakrsnom vatrom" na klupi za svedoke drugi dan zaredom nakon njegovih optužbi da su tabloidi koristili nezakonita sredstva da ga prate još otkako je bio dete.

Suočio se sa skoro petočasovnim ispitivanjem u utorak, a "propitivač" je bio Endru Grin, advokat "Miror njuz pejpers" (MNG), grupe koja u svojim izdanjima ima Dejli miror, Sandej miror i Sandej pipl, protiv kojih je Hari i još 100 ljudi podnelo tužbe da su nezakonito širili informacije o njima, prikupljene između 1991. i 2011. godine.

AP Photo/Kin Cheung
 

Grin je rekao da nema mobilnih podataka koji ukazuju da je Hari bio žrtva telefonskog hakovanja.

- Ako bi sud utvrdio da vas nikada nije hakovao nijedan MNG novinar, da li bi ste osećali olakšanje ili razočaranje? - pitao je Grin princa.

Hari je rekao da je takvo pitanje čista spekulacija i da veruje da su ga najmanje tri lista hakovala u to vreme, i da u to nema sumnje.

- Da se donese odluka protiv mene ili bilo koga ko je takođe podneo tužbu, a uzimajući u obzir da je MNG prihvatila hakovanje... da, osećao bih neku nepravdu - odgovorio je Hari.
Na Grinov komentar da bi "Hari želeo da bude žrtva", princ je odgovorio sa "niko ne želi da mu telefon bude hakovan".

AP Photo/Frank Augstein
 

Prenoseći detalje sa suđenja, Rojters dodaje da je Hari i danas delovao opušteno, da je govorio odlučno, ali tiho, dok ga je Grin ispitivao o detaljima iz više od 33 novinskih članaka za koje Hari kaže da su kreirani koristeći informacije pridobijene na nezakonit način.

Grin, koji je opisao Harijeve optužbe kao "totalnu spekulaciju", pitao ga je za koju vest iz njegovog privatnog života smatra da bi bila od javnog interesa.

- Da imam povredu zbog koje mi je život ugrožen. Siguran sam da ima još interesantnih informacija - rekao je Hari.
 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike