Oglasio se RTS saopštenjem o odlasku Jovana Memedovića sa televizije

11.07.2023

16:45

0

On će nastaviti da radi svoje emisije

Oglasio se RTS saopštenjem o odlasku Jovana Memedovića sa televizije
Jovan Memedović - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Voditelj Jovan Memedović posle 30 godina napustio je Radio-televiziju Srbije, nakon svih afera koje su pratile ovu nacionalnu medijsku kuću. 

Isplivala je i informacija da je predsednik Upravnog odbora RTS Branisav Klanšček, ušao u sukob sa voditeljem, kome se nije dopalo njegovo pitanje "Šta Memedović radi za platu?", s obziorm na to da se najveći deo programa emituje preko privatnih produkcijskih kuća. Sada se saopštenjem oglasio i Javni servis:

- Radio-televizija Srbije izražava žaljenje zbog toga što je Jovan Memedović, jedan od najistaknutijih novinara i TV lica koji je doprineo ugledu RTS-a, posle više od 30 godina prekinuo radni odnos. Njegov odlazak je posledica Etičkog kodeksa koji je Upravni odbor usvojio, uprkos osporavanju stručnih službi RTS-a jer su pojedine odredbe u suprotnosti sa zakonima i programskim interesima javnog medijskog servisa, čime se urušava status i nanosi šteta našoj kući - navodi se, a dalje se otkriva i sudbina programa koji je voditelj vodio.

Foto: RTS/Printscreen
Jovan Memedović

- Kolegijum Radio-televizije Srbije obaveštava javnost da emisije "Sasvim prirodno" i kviz "Potera" ostaju na programima RTS-a sa Memedovićem kao zaštitnim licem koje su angažovale izvršne produkcije - stoji u zvaničnom saopštenju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike